x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul primarului din Năvodari

Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul primarului din Năvodari

de Iulia Barbu    |    20 Noi 2012   •   19:12
Inspecţia Judiciară, sesizată în cazul primarului din Năvodari

Consiliul Superior al Magistraturii a anunţat ieri că a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu “declaraţiile publice de natură a aduce atingere independenţei justiţiei”, făcute la mitingul de duminică de la Năvodari, organizat pentru a-l susţine pe primarul Nicolae Matei, arestat pentru dare de mită. Reprezentanţii CSM mai spun că rezultatul verificărilor în acest caz va fi adus la cunoştinţa opiniei publice.

Aproximativ 500 de persoane au participat, duminică, la Năvodari, la un miting pentru susţinerea primarului Nicolae Matei, arestat pentru fapte de corupţie. Printre cei aflaţi la miting s-au aflat şi ministrul Culturii, senatorul PNL Puiu Haşotti, preşedintele organizaţiei judeţene Constanţa a PNL, Gheorghe Dragomir, şi deputatul liberal Mihai Lupu, care s-au adresat oamenilor spunându-le că edilul trebuie să fie cercetat în libertate, iar localnicii trebuie să lupte pentru el. În 15 noiembrie, primarul din Năvodari, Nicolae Matei, a fost arestat preventiv de Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care este acuzat de dare de mită.

Procurorii DNA îl acuză pe Matei că i-a solicitat unui ofiţer de poliţie judiciară cu funcţie de conducere (denunţător în acest dosar) să-i ofere protecţie în anchetele penale care îl vizau şi să intervină în acestea, considerând că sunt “abuzive, nejustificate şi motivate politic”. Nicolae Matei i-ar fi promis ofiţerului de poliţie o recompensă, “materializată prin acordarea, în 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari”, s-a arătat într-un comunicat de presă al DNA.

×