x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Instituţie specializată în bunurile sub sechestru

Instituţie specializată în bunurile sub sechestru

de Marius Gîrlașiu    |    28 Oct 2015   •   21:02
Instituţie specializată în bunurile sub sechestru

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat, ieri, raport pozitiv proiectului de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Sechestrate. Proiectul va fi votat în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional în acest sens.

După înfiinţare, noua Agenţie, care va fi subordonată Ministerului Justiţiei, va urmări şi identifica bunurile provenite din săvârşirea de infracţiuni sau alte bunuri care au legătură cu infracţiunile şi fac obiectul unei dispoziţii de indisponibilizare, sechestru sau confiscare din partea unei instanţe de judecată. Agenţia va putea administra şi valorifica bunurile mobile sechestrate în timpul unui proces penal.

„Această agenţie acţionează la iniţiativa unui magistrat. Este pur şi simplu o legătură între magistrat care dispune şi un anumit set de bunuri identificate”, a spus reprezentantul Ministerului Justiţiei în timpul dezbaterilor din Comisia juridică. Senatul a respins la vot proiectul de înfiinţare a Agenţiei, însă deputaţii vor avea ultima decizie.

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi dezvăluia recent că anul trecut, din 300 de milioane de euro prejudicii aduse statului stabilite prin decizii definitive ale judecătorilor, ANAF a recuperat doar 10%.

Reprezentanţii Fiscului au precizat că suma este în reali¬tate mult mai mare, 150 de milioane de euro.
 

×