x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Intentii la Guvern - Problema coruptiei, in strategia de aparare

Intentii la Guvern - Problema coruptiei, in strategia de aparare

14 Feb 2005   •   00:00

Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca Guvernul intentioneaza sa introduca problema coruptiei in strategia de aparare a tarii, pentru a transmite tuturor institutiilor un semnal ca lupta impotriva coruptiei este o preocupare reala a administratiei si nu un subiect de dezbatere politica.


GABRIELA ANTONIU

STATEGIE. Tariceanu ar vrea sa se depaseasca stadiul declaratiilor politice in combaterea coruptiei
Anuntul a fost facut intr-o intalnire, desfasurata la Palatul Victoria, cu sefii misiunilor diplomatice reprezentand statele membre UE si NATO, in care a prezentat prioritatile de politica externa si interna ale Executivului.

TINTE. Pe plan intern, principalele domenii de actiune ale Cabinetului la care s-a referit premierul au fost combaterea coruptiei si dezvoltarea economica. "Principalul obiectiv de politica externa al Guvernului este integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. Vom face totul pentru a ne respecta angajamentele conform calendarului, astfel incat clauza de salvgardare sa nu fie aplicata", a spus Tariceanu. Anuntul premierului Tariceanu ca Guvernul intentioneaza sa introduca problema coruptiei in strategia de aparare a tarii nu este de fapt decat o readucerea in atentie a unor promisiuni electorale ale candidatului Aliantei D.A. la Presedintie, Traian Basescu.

ROL. Premierul a amintit ca Romania doreste sa aiba un rol activ in structurile europene atat ca observator dupa semnarea Tratatului de aderare, cat si ca membru cu drepturi depline dupa momentul integrarii si ca Executivul "isi va adapta institutiile" in acest scop.

×
Subiecte în articol: politic