x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Oltean: Crin Antonescu e rupt de realitate, dorinţa de a ajunge preşedinte i-a luat minţile

Ioan Oltean: Crin Antonescu e rupt de realitate, dorinţa de a ajunge preşedinte i-a luat minţile

09 Mar 2012   •   12:02
Ioan Oltean: Crin Antonescu e rupt de realitate, dorinţa de a ajunge preşedinte i-a luat minţile

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat astazi, la Bistrita, ca in opinia sa liderul PNL Crin Antonescu este "rupt de realitate" si ca dorinta de a ajunge presedintele Romaniei "i-a luat mintile".

"Am vazut si am luat act de atitudinea extrem de respingatoare a domnului Crin Antonescu fata de solicitarea presedintelui Romaniei ca opozitia sa-si reia locul in Parlament, acolo unde ii este adevaratul loc. Am ramas stupefiat ca un om care se doreste a fi viitorul presedinte al Romaniei poate sa respinga cu atata indarjire, cu atata rautate orice invitatie la dialog intre Putere si Opozitie, orice invitatie la dialog intre institutiile statului si ca neaga rolul democratic al doua institutii fundamentale: Parlamentul si Presedintia", a spus Oltean, potrivit Agerpres.

In opinia lui Ioan Oltean, presedintele PNL este "rupt de realitate", iar atitudinea acestuia este daunatoare pentru societatea si democratia romaneasca.

"Cred cu certitudine ca e rupt de realitate, ca dorinta de a ajunge intr-o functie atat de inalta ca cea de presedinte al Romaniei i-a luat mintile si ca refuza sa creada ca democratia presupune dialog, ca democratia presupune respect fata de Putere, fata de Opozitie si fata de institutiile fundamentale ale statului. Cred ca un asemenea mod de a privi lucrurile este pagubos si daunator pentru societatea romaneasca, pentru democratia romaneasca", a mai spus Oltean.

Intrebat daca criticile aduse lui Crin Antonescu nu sunt o incercare de a dezbina USL, Ioan Oltean a raspuns ca acestia 'se dezbina singuri, trebuie doar sa-i lasam in pace'.

"Este vorba despre un comportament politic care iese tot mai mult in evidenta al unuia in raport cu celalalt. Nu l-am auzit pe Ponta sa aiba un discurs atat de vehement si o respingere totala a unui dialog cu Puterea. Ori noi, ori ei - aceasta expresie n-am auzit-o niciodata in iesirile publice ale lui Victor Ponta. Noi nu avem asemenea strategii, dimpotriva, am spus-o si o repet, vrem un dialog cu Opozitia. Nu e nicio incercare de a dezbina, se dezbina ei singuri, stati linistiti, trebuie doar sa-i lasam in pace", a conchis liderul PDL.

×