x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ioan Rus şi-a dat demisia din cauza presiunilor politice. Si ministrul Victor Paul Dobre a renunţat la Administraţie

Ioan Rus şi-a dat demisia din cauza presiunilor politice. Si ministrul Victor Paul Dobre a renunţat la Administraţie

06 Aug 2012   •   07:08
Ioan Rus şi-a dat demisia din cauza presiunilor politice. Si ministrul Victor Paul Dobre a renunţat la Administraţie

Ministrul de Interne, Ioan Rus, si-a prezentat azi demisia de onoare, afirmand ca asupra lui s-au exercitat presiuni foarte mari, inclusiv din partea lui Traian Basescu si Crin Antonescu.

"Asupra mea s-au exercitat nenumarate presiuni, au fost discutii si aprecieri incepand cu Traian Basescu si cu Crin Antonescu. Din punctul meu de vedere si al ministerului este inacceptabil", a spus Rus.

"Din acest motiv, astazi mi-am inaintat demisia de onoare. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la ceea ce inseama nerespectarea legii in Romania. Vreau sa-mi exprim speranta ca oamenii din MAI isi vor face meseria cu onestitate si neutralitate politica. Cu toata modestia le spun lui Traian Basescu si Crin Antonescu ca in spatele lor se afla un popor si o tara", a mai spus Rus.

Acesta a adaugat ca si ministrul Administratiei, Victor Paul Dobre si-a dat demisia, anuntul fiind facut de Rus pentru ca Dobre nu se afla in tara.

Cezar Preda: "Rus a facut un joc de cuvinte cand l-a pomenit pe Basescu"

Demisia lui Rus a fost comentata de prim-vicepresedintele PDL, Cezar Preda, care a afirmat ca Traian Basescu nu avea cum sa faca presiuni asupra ministrului de Interne, intrucat nu mai are telefon...

"Cred ca ceea ce a spus si domnul ministru este corect. Presiunile sunt imense din partea USL pentru a lungi aceasta mascarada. Ministerul de Interne nu poate participa la asemenea mascarada. Ministrii de interne ai Romaniei nu au bagat ministerul niciodata in disputele politice. In ceea ce priveste presiunile exercitate de cineva, sunt convins ca domnul Rus a facut doar un joc de cuvinte cand l-a amintit pe domnul Traian Basescu. Dupa cum stiti, domnul Basescu nu mai are nici macar telefon", a spus Cezar Preda la Realitatea TV.

×