x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis crede într-o creștere economică în 2021. Campanie pe față pentru PNL

Iohannis crede într-o creștere economică în 2021. Campanie pe față pentru PNL

09 Sep 2020   •   19:19
Iohannis crede într-o creștere economică în 2021. Campanie pe față pentru PNL

Președintele Klaus Iohannis a afirmat în conferința de miercuri, de la Palatul Cotroceni, că excutivul de la București pregătește bugetul de anul viitor, bazându-se pe o creștere economică. În opinia șefului statului, acest lucru va duce la majorări de salarii, pensii și alocații. În ceea ce privește majorările din acest an, bugetul nu suportă mai mult, explică șeful statului.

 „Nu ar fi existat bani, se pare, nici în condițiile în care nu am fi avut această epidemie și în condițiile în care nu am fi avut această criză economică. Este clar că bugetul s-a restrâns considerabil. Totuși și eu, și premierul și miniștrii din Guvern ne-am dorit o creștere pentru pensionari și s-a realizat, atât s-a putut. Același lucru este valabil și pentru eșalonarea dublării alocațiilor pentru copii. Noi ne dorim aceste lucruri, dar toată lumea trebuie să înțeleagă că dacă ni le dorim nu înseamnă că bugetul țării permite tot ce dorim”, a spus președintele, pe un ton electoral.

Apoi, președintele a susținut că nu s-a vorbit niciodată despre tăieri de venituri.

„Nu s-a vehiculat niciodată vreo tăiere de salarii sau de pensii. Asta e o prostie pesedistă aruncată în spațiul public din motive electorale. Însă bugetul trebuie construit cu mare grijă și e de preferat să fie discutat și aprobat de noul parlament. Economia a suferit un recul semnificativ în semestrul doi care a trecut. Între timp își revine. Noi credem că economia își va reveni și va permite un parcurs normal care include creșteri de salarii, de pensii, alocații și așa mai departe. Noi ne pregătim de un an de creștere, nu de scădere”, afirmă el.

Campanie pentru PNL

Iohannis a făcut, de altfel, și în conferința de astăzi, campanie pentru Partidul Național Liberal. Întrebat fiind ce așteaptă de la PNL la aceste alegeri, șeful statului a anticipat un rezultat record pentru liberali și, de asemenea, ca PSD să nu mai ocupe jumătate de țară în ceea ce privește pozițiile din administrația locală.

„Dacă mă întrebați ce așteptări am de la PNL, Partidul Național Liberal este, fără doar și poate, cel mai important partid în ziua de astăzi pe scena politică din România și trebuie să demonstreze acest lucru la alegerile locale. Eu mă aștept la un rezultat record din partea Partidului Național Liberal, mă aștept să aibă mai mulți aleși locali, mai multe primării, mai multe consilii județene decât a avut vreodată în ultimii 30 de ani”.

Întrebat dacă se așteaptă ca PNL să aibă mai multe primării și mai mulți aleși locali decât PSD, Klaus Iohannis a răspuns:

„PSD-ul ocupă peste jumătate din pozițiile din administrația locală, la momentul acesta, și mă aștept ca PSD-ul să nu mai ocupe jumătate din pozițiile din administrația locală. Există tot felul de sondaje care arată votul politic, dar știm foarte bine că la alegerile locale contează și candidatul, persoana candidatului, și atunci este bine să avem așteptări rezonabile”.

 

 

×
Subiecte în articol: Iohannis