x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis i-a uitat pe românii din Diaspora

Iohannis i-a uitat pe românii din Diaspora

22 Iul 2015   •   09:53
Iohannis i-a uitat pe românii din Diaspora
Sursa foto: ALEX MICSIK / AGERPRES FOTO

În agitaţia creată de respingerea Codului Fiscal, Klaus Iohannis a promulgat legea alegerilor parlamentare. O adevărată lovitură pentru românii din afara ţării, cei care l-au făcut preşedinte în 2014. Traian Băsescu nu a pierdut ocazia să atace.

Președintele Iohannis a promulgat Legea alegerii Senatului și Camerei Deputaților în forma adoptată de Parlament şi a lovit direct în românii din străinătate, care l-au ajutat să devină preşedinte anul trecut. Potrivit legii, Diaspora va fi reprezentată de acelaşi număr de parlamentari ca şi până acum, doar doi senatori şi patru deputaţi. Asta în condiţiile în care în afara ţării trăiesc, neoficial, peste 3,5 milioane de români, cărora Iohannis le promisese o reprezentare proporţională în Parlament. PNL a susţinut, fără succes, dublarea numărului de parlamentari pentru Diaspora, însă Iohannis nu a ţinut seama de punctul lor de vedere pentru a cere reexaminarea legii.

Traian Băsescu l-a criticat dur pe Iohannis după promulgarea legii alegerilor parlamentare. „Românii au fost puţin vânduţi pentru liniştea preşedintelui în relaţia cu politicienii”, a scris Băsescu pe Facebook. Fostul preşedinte susţine că legea trebuia atacată la CCR, pentru că nu ţine cont de referendumul din 2009, când românii au votat Parlament unicameral cu 300 de aleşi. Potrivit noii legi, Legislativul va avea 466 de parlamentari.
 

×