x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Legea referendumului, aşa cum a ajuns la mine, nu va fi promulgată; voi sesiza CCR

Iohannis: Legea referendumului, aşa cum a ajuns la mine, nu va fi promulgată; voi sesiza CCR

18 Apr 2018   •   12:05
Iohannis: Legea referendumului, aşa cum a ajuns la mine, nu va fi promulgată; voi sesiza CCR

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu va promulga Legea referendumului, aşa cum a ajuns în prezent la Administraţia Prezidenţială, precizând că intenţionează să sesizeze CCR. 

"Legea referendumului, aşa cum a ajuns acum la mine, nu va fi promulgată. Eu am oarece nemulţumiri faţă de această lege şi voi solicita opinia Curţii Constituţionale", a declarat Iohannis la Parlament, după ce a participat la sesiunea de deschidere a primului Summit Parlamentar al Formatului Bucureşti (B9). 

Întrebat dacă intenţionează să participe la mitingul privind familia din mai, el a arătat că nu se poate pronunţa, deoarece aceasta este doar o idee. 

"Să vedem odată mitingul organizat şi să vedem care va fi scopul acestui miting. Nu pot să mă pronunţ despre o chestiune care este momentan doar la nivel de idee", a arătat Iohannis. 

El a arătat că, în momentul în care Parlamentul va decide organizarea referendumului pentru redefinirea familiei, atunci va fi organizat acest scrutin. 

"Referendumul a fost solicitat de un număr important de cetăţeni şi cu siguranţă atunci când Parlamentul va decide că este nevoie să se ţină, se va ţine acest referendum. Aici rolul preşedintelui se pare că este în curs de diminuare prin demersurile pe care le face Parlamentul, legislaţia încă este în circuit şi vom vedea cum se finalizează", a spus şeful statului.

AGERPRES

×