x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa independent politic, e o premieră

Iohannis: Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa independent politic, e o premieră

17 Noi 2015   •   21:10
Iohannis: Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa independent politic, e o premieră
Sursa foto: Foto: Administratia Prezidentiala

Un guvern independent politic precum Cabinetul Cioloş "este o premieră care ajută România", este de părere preşedintele Klaus Iohannis.

"Un guvern independent politic nu a stat de mult la această masă. Nu ştiu dacă a existat vreodată un guvern chiar aşa independent politic. Vreau să cred că este o premieră care ajută România. Am toată convingerea că dvs veţi reuşi, contrar aşteptărilor unora sau altora, să vă faceţi treaba foarte bine. S-a văzut astăzi în Parlament că politicienii şi-au dorit un astfel de guvern. Votul covârşitor pe care l-aţi primit - aproape 400 de voturi pentru şi doar o sută şi câteva voturi care au vrut altceva - a arătat că până şi politicienii care, cel puţin declarativ, sunt un pic reticenţi faţă de un guvern independent, nu numai că au acceptat, au îmbrăţişat această soluţie pentru România în această etapă", a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de prim-ministru de către Dacian Cioloş.

Preşedintele le-a transmis miniştrilor că au primit "o provocare frumoasă", o şansă de a arăta "cum se poate guverna România bine într-un an complicat şi cu aşteptări foarte mari".

"Trebuie să fiţi conştienţi că aşteptările vin şi din partea politicienilor. În realitate, am convingerea fermă că toată lumea îşi doreşte ca treaba să meargă ceas şi pentru asta avem nevoie de un Guvern eficient. Vă doresc să fiţi acest Guvern eficient. Vă doresc, dl Dacian Cioloş, să reuşiţi ca din acest Guvern pe care l-aţi ales şi l-aţi promovat ca şi o echipă de specialişti să reuşiţi să faceţi o echipă unită, care merge mai departe cu un spirit sănătos", a mai spus Iohannis.

Şeful statului a ţinut să îi mulţumească şi premierului interimar, Sorin Cîmpeanu, "pentru felul în care a ştiut să conducă Guvernul în perioada interimatului".

"Consider că a făcut o treabă foarte bună", a precizat preşedintele.

La ceremonia de la Palatul Victoria au fost prezenţi toţi miniştrii noului Cabinet, dar şi premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Sursa: Agerpres

×