x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: România, printre statele care doresc să promoveze gazul și nuclearul ca energie sustenabilă

Iohannis: România, printre statele care doresc să promoveze gazul și nuclearul ca energie sustenabilă

22 Oct 2021   •   11:36
Iohannis: România, printre statele care doresc să promoveze gazul și nuclearul ca energie sustenabilă

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri la Bruxelles că România face parte din grupul de țări care doresc să promoveze gazele naturale și centralele nucleare ca energie sustenabilă de tranziție.

„România este parte din grupul statelor europene care dorește să continue producerea energiei electrice în centrale nucleare. S-a format un grup de state care dorește să promoveze ca și energie sustenabilă de tranziție nuclearul și gazul. Noi suntem printre ei”, a declarat Klaus Iohannis.

Acesta susține că la nivel european s-au format două grupuri: unul, din care face parte și România, care cuprinde țări care folosesc și acum centralele nucleare și gazul și doresc să o facă și în continuare, și un alt grup, de țări reticente față de acest lucru.

„Vom vedea cum evoluează lucrurile. Pentru România este foate clar, noi vom dezvolta centralele nucleare și rețelele de gaze natuale. Asta este clar, optimal ar fi să beneficiem și de finanțare și de fonduri euopene”, a mai spus șeful statului.

Președintele României, Klaus Iohannis, participa la reuniunea Consiliului European, care are loc la Bruxelles.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iohannis