x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Bazac, cercetat de ANI într-un dosar legat de Geoană

Ion Bazac, cercetat de ANI într-un dosar legat de Geoană

29 Ian 2010   •   00:00

Fostul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, i-ar fi atribuit un contract Mihaelei Geoană. Contractul ar fi fost încheiat când Bazac deţinea funcţia de ministru al Sănătăţii în cabinetul Boc, informează ANI. Bazac, însă, susţine că implicarea numelui său în "chestiunea publică privind casa familiei Geoană este nejustificată şi răuvoitoare".



În decembrie 2008, un ziar central scria că Ion Bazac era asociat la firma care îi construia lui Mircea Geoană casa. Actualul preşedinte al Senatului a cumpărat un apartament într-un ansamblu rezidenţial din Băneasa, despre care nu scrie nimic în declaraţia sa de avere. Cumpărarea apartamentului precum şi plătirea câtorva rate a fost confirmată de soţia sa, Mihaela Geoană, pentru jurnalişti. Mihaela Geoană spunea că este în relaţii foarte bune cu soţia ministrului Sănătăţii, Camelia Bazac. Ion Bazac a devenit ministru al Sănătăţii odată cu instalarea guvernului Boc, la sfârşitul anului 2008. Înainte să devină  ministru, Bazac a condus reprezentanţa Ferrari în Romania, la conducerea căreia a revenit după încetarea mandatului.

Implicarea numelui meu în chestiunea privind casa familiei Geoană este răuvoitoare
    

Într-un comunicat remis Agerpres, Ion Bazac susţine că implicarea numelui său în "chestiunea publică privind casa familiei Geoană este nejustificată şi răuvoitoare''. El precizează că aceste aspecte au mai fost clarificate în nenumărate rânduri atât de el, cât şi de cei menţionaţi în aceasta problemă.

''Nu am intermediat, favorizat sau acordat niciun fel de contract familiei Geoană. Potrivit informaţiilor publice existente, contractul familiei Geoană cu Cefin Real Estate Residence a fost semnat în noiembrie 2005'', se precizează în comunicat.

Potrivit acestuia, Forza Rossa, importatorul Ferrari în România s-a înfiinţat în aprilie 2007, având printre acţionari şi Cefin Holding, importatorul oficial IVECO în România, la sugestia şi cu acordul Grupului Ferrari, având în vedere know-how-ul în domeniul auto al companiei de mai mult de 15 ani pe piaţa românească.

''Între cele două companii Cefin nu există nicio interferenţă din punct de vedere al domeniilor de activitate. Asocierea mea cu divizia de automotive a Cefin s-a realizat la doi ani de la semnarea contractului menţionat şi la aproape doi ani înainte de la numirea mea ca ministru al Sănătăţii'', se mai arată în comunicat.

Ion Bazac precizează că în timpul mandatului său de ministru, ''Ministerul Sănătăţii nu a acordat niciun contract pentru sau în favoarea doamnei Mihaela Geoană sau a Fundaţiei Renaşterea, pe care o conduce''.

''Orice fel de speculaţii care vizează cele două chestiuni ignoră faptele, informaţiile publice şi informaţiile oficiale şi reprezintă un demers răuvoitor clar care distorsionează realitatea', afirmă fostul ministru al sănătăţii.

×
Subiecte în articol: politic