x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ion Iliescu acuză "jignirile" şi "grosolăniile" şefului statului

Ion Iliescu acuză "jignirile" şi "grosolăniile" şefului statului

10 Noi 2009   •   00:00
Ion Iliescu acuză "jignirile" şi "grosolăniile" şefului statului

Fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, s-a arătat deranjat de "jignirile" şi "grosolăniile" actualului locatar de la Cotroceni. În cadrul unei "declaraţii" pe blogul personal, liderul PSD subliniază că "ceea ce şi-a permis să declare, pe aeroport , la plecarea sa spre Berlin, este o adevărată ticăloşie.



El - care este un profitor şi al vechiului regim şi al tranziţiei - îşi permite să-i jignească şi să profereze acuze grave la adresa celor ce si-au asumat si riscuri şi răspunderi , în momentele fierbinţi ale Revoluţiei.

Ticăloşia constă în acuza lansată la adresa conducătorilor de după executarea lui Ceauşescu, care ar fi scos armata în stradă , pentru a ucide 1600 de români".

Ion Iliescu crede că aceasta este o afirmaţie iresponsabilă , mincinoasă, "care constituie o jignire la adresa Revoluţiei şi a conducătorilor ei şi aruncă un blam nemeritat asupra ţării, asupra unui moment înălţător al istoriei naţionale, de jertfe şi eroism ale poporului român", scrie antena3.ro.

Primul lider post-revoluţionar aminteşte că "diversiunea teroristă s-a declanşat în seara zilei de 22 decembrie, în jurul orelor 18.30, când nu era constituită nicio structură a noii puteri. Cine putea, deci, din partea viitoarei puteri neconstituite să dispună o asemenea monstruozitate?". Apoi reia desfăşurarea evenimentelor până pe 27 decembrie, pentru a sublinia că "afirmaţiile dlui. Traian Băsescu vădesc o evidentă rea-credinţă, din partea unui om fără simţul măsurii şi al răspunderii, care ocupă , din păcate, funcţia cea mai înaltă în stat, pe care o dezonorează.

În loc sa manifeste respect şi pioşenie faţa de cei ce şi-au asumat, atunci, riscuri şi răspunderi, nu uşoare, el îşi permite asemenea ieşiri lipsite de un elementar bun simţ. Este regretabil!".

Fostul preşedinte încheie cu speranţa că alegătorii români "să-i dea lecţia meritată la alegerile prezidenţiale care urmează". (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic