x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iordache: Opoziţia nu cunoaşte parcursul legislativ, o sesiune extraordinară nu poate fi convocată

Iordache: Opoziţia nu cunoaşte parcursul legislativ, o sesiune extraordinară nu poate fi convocată

25 Ian 2019   •   14:19
Iordache: Opoziţia nu cunoaşte parcursul legislativ, o sesiune extraordinară nu poate fi convocată
Sursa foto: Steluta_Popescu

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Iordache a susţinut vineri că nu sunt îndeplinite condiţiile regulamentare de convocare a unei sesiunii parlamentare extraordinare şi că este imposibil de a da curs solicitării Opoziţiei în acest sens.

"Având în vedere solicitarea Opoziţiei de convocare a unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor, precum şi faptul că atribuţiile preşedintelui Camerei Deputaţilor mi-au fost delegate pentru a fi exercitate în perioada vacanţei parlamentare din luna ianuarie 2019, fac următoarele precizări: reprezentanţii Opoziţiei din Camera Deputaţilor demonstrează încă o dată că sunt preocupaţi mai mult de sporirea imaginii publice decât de realizarea de lucruri concrete, bazate pe respectarea prevederilor regulamentare şi constituţionale. Mai mult, aceştia dovedesc necunoaşterea parcursului legislativ necesar pentru adoptarea legilor", susţine Iordache într-un comunicat transmis, vineri, AGERPRES.

În opinia lui Iordache, Opoziţia a solicitat convocarea unei sesiuni extraordinare a Camerei Deputaţilor pentru dezbaterea şi adoptarea unor iniţiative legislative care sunt de competenţa decizională a Camerei Deputaţilor, Senatul fiind însă prima Cameră sesizată.

"Pentru a putea fi puse în dezbaterea Camerei Deputaţilor, ca şi Cameră decizională, proiectele solicitate şi care se dezbat pe Camere separate, conform principiului bicameralismului, trebuie să parcurgă următoarele etape: prezentarea în Biroul permanent al Senatului (primă Cameră), dezbaterea în comisiile de specialitate ale Senatului, dezbaterea şi votul în plenul Senatului, condiţii care nu au putut fi îndeplinite întrucât proiectele la care se face referire au fost înregistrate în ultimele zile ale anului precedent sau în timpul vacanţei parlamentare. Având în vedere cele de mai sus, ne aflăm în imposibilitatea de a da curs solicitării Opoziţiei de convocare a unei sesiuni extraordinare", a explicat Iordache.

În 23 ianuarie, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat că a depus la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea de convocare a unei sesiuni parlamentare extraordinare în perioada 28 - 31 ianuarie. Turcan a precizat că solicitarea a fost semnată de 114 parlamentari PNL şi ai USR, PMP şi neafiliaţi aparţinând Pro România, în condiţiile în care pentru convocarea sesiunii extraordinare sunt necesare 110 semnături, adică de la o treime din numărul deputaţilor. Ea a precizat că ordinea de zi pentru sesiunea extraordinară solicitată cuprinde respingerea ordonanţei "lăcomiei PSD-ALDE", abrogarea Legii privind recursul compensatoriu, dezbaterea şi adoptarea bugetului de stat şi al asigurărilor sociale pe 2019. AGERPRES

×
Subiecte în articol: florin iordache