x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Un nou scandal în Parlament. George Simion: E o caricatură. Popescu: Se comportă ca un separatist

Un nou scandal în Parlament. George Simion: E o caricatură. Popescu: Se comportă ca un separatist

22 Feb 2022   •   12:51
Un nou scandal în Parlament. George Simion: E o caricatură. Popescu: Se comportă ca un separatist
Sursa foto: Hepta/Lucian Alecu

Un nou schimb de replici în Parlament între George Simion și un parlamentar PNL. Președintele Comisiei de Apărare, Pavel Popescu, este „o caricatură”, a spus Simion. Liderul AUR se comportă ca un „separatist din regiunile Donețk și Luhansk”, a replicat Popescu.

„Este inadmisibil ca un om valoros cum este domnul Dumitru Coarnă să fie scos din Comisia de apărare, unde președinte este acea caricatură... Scoateți profesioniștii din Comisia de apărare, mai ales în momente ca acestea”, a spus George Simion, după ce Dumitru Coarnă a fost înlocuit din Comisia de Apărare.

Președintele de ședință, Florin Roman, i-a cerut liderului AUR să aibă un limbaj civilizat.

„Eu văd acest vot ca un pas înainte, trec de la o comisie prezidată de Pavel Popescu la o comisie prezidată de Dan Tănasă”, a spus și Dumitru Coarnă, care a menționat că este sancționat de PSD pentru că a semnat contestația la CCR a Ordonanței Prună și că a votat în favoarea moțiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

Președintele Comisiei de Apărare, deputatul Pavel Popescu, a anunțat că PNL va depune la Biroul Permanent o nouă cerere de sancționare a lui George Simion.

„Domnule Coarnă, în deplină onestitate, ca și foști colegi, pot să vă spun că ne va lipsi expertiza dumneavoastră la la Comisie și nu suntem responsabili de deciziile partidului din care faceți parte. (...) Este absolut inacceptabil ca un lider al unui partid din Parlamentul României să se comporte asemenea unui separatist din regiunile Donețk și Luhansk, este inacceptabil ca un coleg să vină, deci în fiecare zi de 20-30 de ori pe zi, la acest microfon să-și jignească colegii să-i îmbrâncească, indiferent din ce partid fac parte”, a punctat Popescu.

×
Subiecte în articol: george simion pavel popescu