x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică John Kerry: Avansarea jihadiștilor spre Kobane - o tragedie, dar nu va afecta strategia pe termen lung în regiune

John Kerry: Avansarea jihadiștilor spre Kobane - o tragedie, dar nu va afecta strategia pe termen lung în regiune

09 Oct 2014   •   21:00
John Kerry: Avansarea jihadiștilor spre Kobane - o tragedie, dar nu va afecta strategia pe termen lung în regiune
Sursa foto: John Kerry: Avansarea jihadiștilor spre Kobane - o tragedie, dar nu va afecta strategia pe termen lung în regiune

Avansarea rebelilor Statului Islamic spre oraşul sirian Kobane, la graniţa cu Turcia, este o tragedie, dar nu va descuraja SUA şi aliaţii lor în ceea ce priveşte strategia pe termen lung în regiune, a declarat joi secretarul de stat american, John Kerry, relatează Reuters.

'Suntem la numai câteva săptămâni de la construirea coaliţiei. Oamenii primesc încă sarcini', a precizat responsabilul american. 'Principalul obiectiv al acestui efort a fost să ofere spaţiu Irakului pentru a-şi instala guvernul şi pentru a începe să-i contracareze şi să-i lipsească pe militanţii Statului Islamic (SI) de comandă şi control, de centrele de aprovizionare şi antrenament. Acest lucru se întâmplă', a afirmat Kerry.

Rebelii deţin controlul asupra a mai mult de o treime din oraşul Kobane, avansând în pofida atacurile americane conduse de SUA, în timp ce trupele turce încă nu s-au angajat în operaţiune. Parlamentul turc a autorizat joia trecută guvernul să recurgă la forţă în Irak şi Siria împotriva jihadiştilor, însă până acum armata nu a intervenit. Kurzii le reproşează de câteva zile autorităţilor de la Ankara, mult timp acuzate că i-au sprijinit pe jihadiştii ostili preşedintelui sirian Bashar al-Assad, că nu vin în ajutorul oraşului Kobane asediat de luptătorii SI.

×
Subiecte în articol: john kerry kobane jihadisti