x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor, despre decizia CCR: Suntem conştienţi că va avea un impact negativ asupra Guvernului

Kelemen Hunor, despre decizia CCR: Suntem conştienţi că va avea un impact negativ asupra Guvernului

25 Ian 2012   •   13:34
Kelemen Hunor, despre decizia CCR: Suntem conştienţi că va avea un impact negativ asupra Guvernului

Presedintele UDMR considera ca decizia Curtii Constitutionale privind legea comasarii alegerilor va fi respectata de Putere. Kelemen Hunor a precizat ca cei din coalitie sunt constienti ca aceasta decizie va avea un impact negativ asupra Guvernului.

"De fiecare data noi am considerat ca deciziile Curtii Constitutionale trebuie respectate, nu comentate. Pana nu vedem motivarea deciziei, nu putem spune ce anume a fost declarat neconstitutional din aceasta lege (a comasarii alegerilor locale cu cele parlamentare - n.r.). Importanta este decizia Curtii, in acest moment, si daca partea cu comasarea a fost declarata neconstitutionala, atunci alegerile locale nu pot fi impinse pana in toamna", a declarat Kelemen, potrivit Agerpres.

El a subliniat ca Puterea trebuie sa respecte decizia CCR si ca trebuie sa analizeze situatia, dupa ce se va cunoaste motivarea Curtii.

"O astfel de greseala, atunci cand se face, suntem constienti ca va avea un impact negativ asupra Guvernului, dar nu va face altceva Puterea decat sa respecte decizia CCR. Ce ar avea sa faca altceva? Ce ar putea sa faca altceva? Nu are ce sa faca. Din acest punct de vedere, Constitutia este foarte clara si spune ca o lege, daca a fost declarata neconstitutionala in intregimea ei, atunci este o situatie, daca sunt cateva articole, cateva alineate, atunci alea pot fi modificate de Parlament, pot fi corectate, conform deciziei Curtii. Au mai fost situatii cand legi care erau chiar in vigoare au fost declarate total sau partial neconstitutionale si toata lumea a respectat decizia Curtii", a mai spus Kelemen.

Curtea Constitutionala a decis miercuri ca Legea privind comasarea alegerilor parlamentare cu cele locale in 2012 este neconstitutionala, admitand cu majoritate de voturi sesizarea USL. Legea nu a fost declarata neconstitutionala in integralitate, ci doar cateva articole.

×