x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare va fi cunoscută la Congresul UDMR

Kelemen Hunor: Lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare va fi cunoscută la Congresul UDMR

25 Ian 2019   •   18:44
Kelemen Hunor: Lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare va fi cunoscută la Congresul UDMR
Sursa foto: Diana Oros

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat vineri, în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) de la Târgu Mureş, că lista de candidaţi pentru alegerile europarlamentare va fi cunoscută la cel de-al XIV-lea Congres al Uniunii, care va avea loc în perioada 22-23 februarie, la Cluj-Napoca.

"Pentru noi cea mai provocare în 2019 vor fi europarlamentarele. Am început deja această pregătire de câteva săptâmâni, chiar câteva luni şi mergem mai departe. Decizia o vom lua la congres, atunci când vom vedea cum va arăta lista. Adunarea semnăturilor o vom începe undeva în jurul congresului, înainte, în timp ce sau după, în funcţie de ce decizie va lua guvernul. Noi avem nevoie de o reprezentare parlamentară puternică, o reprezentare parlamentară cu care să consolidăm interesele maghiarilor în Uniunea Europeană", a afirmat Kelemen Hunor, potrivit traducerii oficiale.

Liderul UDMR a arătat că Uniunea Europeană trebuie să se schimbe, iar reprezentanţii formaţiunii nu trebuie să fie doar subiecţii acestei schimbări, ci şi cei care modelează această schimbare.

"Dacă toate merg bine, Partidul Popular European va forma cea mai mare fracţiune care va dicta valorile şi priorităţile, dar şi direcţiile reformelor şi programul reformelor, pasul, ritmul acestora, iar noi putem consolida PPE. Noi avem tot interesul ca Uniunea Europeană să fie puternică, astfel încât corecţiile de rigoare să se facă. Şi o Transilvanie cu o comunitate maghiară în dezvoltare să fie asigurată odată cu schimbările UE", a afirmat liderul UDMR.

Politicianul susţine că problemele minorităţilor autohtone sunt prioritare pentru UDMR întrucât acestea nu au existat în practica Uniunii Europene, dar că organizaţia sa îşi asumă această muncă de pionierat prin iniţiativa cetăţenească la nivel european Minority SafePack.

Kelemen Hunor a precizat că iniţiativa Minority SafePack va fi înaintată viitoarei Comisii Europene, care se va forma după alegerile europene, dar crede că în continuare vor fi dificultăţi în promovarea acesteia. AGERPRES

×
Subiecte în articol: kelemen hunor