x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kelemen Hunor: Nu trebuie să ne speriem dacă oamenii ies în stradă şi spun ceea ce gândesc

Kelemen Hunor: Nu trebuie să ne speriem dacă oamenii ies în stradă şi spun ceea ce gândesc

16 Ian 2012   •   10:06
Kelemen Hunor: Nu trebuie să ne speriem dacă oamenii ies în stradă şi spun ceea ce gândesc

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor a declarat, intr-o conferinta de presa ca orice cetatean trebuie sa se simta in siguranta si a facut un apel la calm catre societatea romaneasca.

"Suntem de acord cu proteste spontane, cu proteste organizate in limitele normalitatii, dar cand se trece sau cine trece la actele de vandalism noi credem ca interventia fortelor de ordine, interventia jandarmeriei este absolut necesara, si aici nu trebuie sa politizam nici o actiune, fiindca institutiile fundamentale, fortele de ordine trebuie sa functioneze, trebuie sa fie acolo unde este locul lor, in orice moment si indiferent cine este la conducerea tarii", a declarat presedintele UDMR.

"Eu cred ca lucrul cel mai important, fiecare cetatean, indiferent ca este un trecator pasnic sau este un protestatar care iese cu intentii bune de a spune care sunt problemele si cu ce este nemultumit trebuie sa se simta in siguranta. Si acest lucru trebuie sa fie pe primul loc si trebuie sa fie prioritatea numarul unu pentru Guvern, pentru clasa politica si pentru organele de ordine, pentru institutiile fundamentale. Eu sunt convins ca daca nu facem un diagnostic exact, daca nu facem o analiza foarte sincera si corecta, atunci e foarte greu sa gasim o solutie acceptabila pentru tot ce se intampla, tot ce s-a intamplat in acest moment. Protestele pasnice sau protestele organizate sunt lucruri absolut normale intr-o societate democratica si nu trebuie sa ne speriem daca oamenii ies pe strada si in mod organizat sau mai putin organizat, dar civilizat spun ce gandesc si ce cred despre cei care guverneaza si nu trebuie sa ne speriem daca cer anumite lucruri. Asta este inainte de orice un lucru de care trebuie sa tinem cont. Astfel de proteste au fost in Romania, vor fi in continuare si e bine ca sa aiba fiecare cetatean posibilitatea ca, in limitele democratiei, sa spuna ce il doare, ce il nemultumeste", a mai spus Kelemen Hunor.

×