x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar

de Redacția Jurnalul    |    05 Sep 2023   •   17:15
Iohannis: România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar
Sursa foto: presidency

România va continua să sprijine Ucraina, atât timp cât va fi necesar, iar găzduirea hub-ului pentru instruirea piloților de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament, spune președintele Klaus Iohannis.

„Vizita domnului Prim-ministru (Xavier Bettel, Prim-ministrul Marelui Ducat al Luxemburgului (n.r.) și prezența militarilor luxemburghezi în România dovedesc puterea Alianței Nord-Atlantice și prietenia româno-luxemburgheză. Prin efortul comun al militarilor noștri, români și luxemburghezi, împreună cu ceilalți aliați, sporim capacitatea de răspuns a NATO la amenințările actuale de securitate”, spune Klaus Iohannis.

El afirmă că România „reprezintă astăzi un centru important al posturii întărite de descurajare și apărare a NATO pe Flancul Estic și la Marea Neagră, regiune de interes strategic pentru securitatea spațiului euroatlantic”.

„Grupul de Luptă NATO de la Cincu, care reunește militari din Franța, Belgia, Țările de Jos și Luxemburg, constituie nucleul acestei construcții aliate. Mulțumesc militarilor din Statele Unite, Franța, Belgia, Polonia, Portugalia, Spania, Macedonia de Nord, Luxemburg și Marea Britanie pentru prezența și activitatea în cadrul diferitelor structuri NATO din țara noastră. Împreună cu Aliații, vom întări pe mai departe structurile NATO de pe teritoriul României, în special acest Grup de Luptă”, adaugă șeful statului.

El reafirmă că România va continua să sprijine Ucraina, „atât timp cât va fi necesar”.

„Găzduirea hub-ului pentru instruirea piloților de avioane F-16, inclusiv ucraineni, reprezintă un exemplu clar al acestui angajament. Profesionalismul, devotamentul și tăria de caracter care vă definesc fac ca NATO să fie cea mai puternică alianță politico-militară din istorie”, încheie Iohannis.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: avioane F-16 Klaus Iohannis