x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ce spune Iohannis despre coaliția PNL-PSD: Motivul principal a fost îndeplinit

Ce spune Iohannis despre coaliția PNL-PSD: Motivul principal a fost îndeplinit

de Redacția Jurnalul    |    22 Feb 2023   •   19:10
Ce spune Iohannis despre coaliția PNL-PSD: Motivul principal a fost îndeplinit

Obiectivul principal al existenței coaliției PNL-PSD-UDMR a fost îndeplinit, spune președintele Klaus Iohannis, întrebat dacă alianța partidelor va rezista testului rocadei guvernamentale: „România este stabilă și este guvernată”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a fost întrebat de jurnaliști, într-o conferință de presă, dacă se va face rotația premierilor se va face în luna mai, iar el a spus că el este foarte mulțumit de existența coaliției guvernamentale.

„Eu sunt foarte mulțumit că există această coaliție, că România este guvernată, că România este stabilă, căa cest guvern are o majoritate solidă în parlament și că am evitat să intrăm în recesiune, am reușit să trecem până acum cu bine prin toate crizele care au venit peste noi. Nu cred că este puțin lucru. Că se mai ceartă unul cu altul... că mai iasă câte un politician avid de notorietate publică... așa e în politică. Nu cred că putem să ne așteptăm vreodată ca politicienii să stea frumos acolo, în banca lor, și să nu zică nimic, că nu ar fi politicieni. În principiu, însă, lucrurile funcționează în mare și s-a văzut. România are creștere economică, are una dintre cele mai mari creșteri economice. Criza energetică nu a dus la sărăcirea populației României. În continuare putem să ne încălzim casele, putem să aprindem lumina și acest lucru nu a fost chiar așa de la sine înțeles când a început criza și când toată lumea ne-a spus că nu o să facem față. Ba uite că am făcut față. Inflația scade cu toate că au fost suficient de mulți care ne-au spus că nu o să fim în stare să facem nimic. Iată că totuși am făcut. Inflația scade și compensații vor exista și vor fi făcute în așa fel încât românii să nu simtă aceste crize foarte mult în buzunarul propriu”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a afirmat că „obiectivul principal și motivul principal al existenței acestei coaliții a fost îndeplinit: România este stabilă și este guvernată”.

×
Subiecte în articol: klaus iohannis coaliţia de guvernare