La 54 de ani, chiar de ziua lui, primarul municipiului Sibiu, prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Klaus Iohannis, se descrie ca un om simplu, apropiat de familie, care nu doreşte să lase Sibiul şi România pentru Germania. Într-un interviu acordat Agerpres, Iohannis spune că a realizat ce şi-a propus şi că funcţia din PNL nu i-a adus fericirea, pentru că nu crede că fericirea vine odată cu funcţiile.
După 13 ani în care a condus Primăria Sibiu, Iohannis spune că "împreună cu tot aparatul Primăriei", a învăţat cum să planifice lucrările, le-a planificat şi le-a făcut.
"Stăm foarte bine. Nu am avut regrese în niciun an, nici măcar în anii de criză şi multe firme care s-au stabilit în Sibiu în ultimii ani s-au apucat de lucrări de extindere. Acest lucru arată că locaţia economică nu este doar stabilă, ci este foarte bună şi ne dă încredere. Şomajul în municipiul Sibiu este în continuare foarte mic, putem doar să extrapolăm, fiindcă statistica oficială lucrează pe întregul judeţ, dar nu este o temă şomajul în municipiul Sibiu, ceea ce arată că sunt suficiente locuri de muncă pentru sibieni, lucru, poate, cel mai important din tot ce se poate face în acest sens", a declarat prim-vicepreşedintele PNL.
Întrebat de ce se află printre singurii primari din România care nu ţine audienţe pentru cetăţeni, Klaus Iohannis a afirmat că în acest mod treaba "merge excepţional". "Colegii şi colegele din Primărie ţin audienţe, fiindcă noi trebuie să dăm posibilitatea unor cetăţeni să vină să-şi exprime anumite doleanţe şi le pot exprima în scris, pe e-mail sau în audienţă la colegii care se ocupă de probleme specifice", a explicat Iohannis.
Despre progresele în PNL privind discuţiile despre regionalizare, Iohannis a spus că "nu este nimic finalizat".
"Conceptul care este foarte probabil este cel care funcţionează acum, doar că regiunile de dezvoltare se vor transforma în regiuni administrative. Niciun alt model până în momentul de faţă nu a reuşit să-l înlocuiască pe acesta. Dar mai durează. Mai sunt luni de zile de negocieri, de cercetări, până când putem să vorbim de un model de regionalizare. Aşa că e devreme, dar cred că este bine să se facă regionalizarea, cred că este bine să se continue modernizarea administraţiei locale în România şi cred că este bine să se continue descentralizarea, inclusiv prin regionalizare", a spus primarul Sibiului, care a precizat că şi-ar dori ca Sibiul să devină capitală regională.