x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Iohannis, despre pregătirea piloților ucraineni pe F-16: Este posibil să se înceapă deja în august

Iohannis, despre pregătirea piloților ucraineni pe F-16: Este posibil să se înceapă deja în august

de Redacția Jurnalul    |    17 Iul 2023   •   18:18
Iohannis, despre pregătirea piloților ucraineni pe F-16: Este posibil să se înceapă deja în august
Sursa foto: Hepta

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că este posibil ca pregătirea piloților ucraineni pe aeronave F-16 să înceapă în luna august. „Începem la sfârșitul acestei veri și va fi un proiect care va ține foarte mult”, a spus șeful statului.

Întrebat luni de un jurnalist despre data la care vor începe antrenamentele pe aeronavele F-16 ale piloților ucraineni, în condițiile în care presa internațională vorbește despre luna august, șeful statului a spus: „Da, este posibil să se înceapă deja în august, dar nu cred că are multă valoare să spunem acum o dată. Este un proces care pentru noi este important și este important să se mențină”.

Klaus Iohannis susține că acesta va fi un proces de durată.

„Noi nu antrenăm piloți din august până în septembrie, ci începem la sfârșitul acestei veri și va fi un proiect care va ține foarte mult. Interesul meu este să avem un proiect bine pregătit, solid, cu instructori foarte performanți și să avem aici un proiect de succes pentru armată”, a adăugat Iohannis.

Aceasta a anunțat săptămâna trecută că România a înaintat deja o propunere aliaților din NATO pentru a deveni centru de pregătire pentru avioane de luptă F-16. El nu a dezvăluit, din motive de securitate, ce bază va fi responsabilă pentru acest centru.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis avioane F-16