x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lovitura pentru Iohannis. PSD se opune proiectului PNL. Decizia, cu unanimitate de voturi

Lovitura pentru Iohannis. PSD se opune proiectului PNL. Decizia, cu unanimitate de voturi

de Redacția Jurnalul    |    23 Sep 2024   •   11:54
Lovitura pentru Iohannis. PSD se opune proiectului PNL. Decizia, cu unanimitate de voturi

Liderii social-democrați au decis, cu unanimitate de voturi, să se opună amendamentului ce i-ar permite președintelui României să candideze la alegerile parlamentare ca independent, pe listele unui partid.

Decizia social-democraților, de a se opune amendamentului PNL, a fost luată cu unanimitate de voturi, spun pentru Mediafax surse din conducerea PSD.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus, înaintea ședinței, că aceasta este și recomandarea lui: „Dacă doriți părerea mea personală, pe care mi-am conturat-o în acest moment, eu o să recomand colegilor din parlament și mie să nu votăm un astfel de proiect”, a spus Ciolacu înaintea ședinței..

PNL a depus, miercuri, în Parlament un proiect de lege prin care i se va permite președintelui ca în ultimele trei luni de mandat să poată candida la alegerile parlamentare ca independent pe listele unui partid.

„Acest amendament al PNL reprezintă o forțare prin care se încearcă oferirea unui privilegiu unei singure persoane, respectiv președintele Iohannis. Dacă s-ar extinde pentru toți independenții, atunci legislația electorală ar fi modificată pe fond și asta ar duce la încălcarea recomandărilor Comisiei de la Veneția și deciziilor CCR”, a afirmat Marcel Ciolacu în timpul ședinței BPN, potrivit surselor politice citate de Antena 3 CNN.

×