x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Kovesi îl caută pe Ghiţă

Kovesi îl caută pe Ghiţă

de Marius Gîrlașiu    |    19 Ian 2017   •   16:45
Kovesi îl caută pe Ghiţă

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi susţine că prinderea lui Sebastian Ghiţă este doar “o chestiune de timp” şi îi arată cu degetul pe poliţiştii care l-au scăpat din filaj pe fostul deputat PSD. Dispariţia lui Ghiţă a fost comunicată procurorilor abia la 16 ore după ce fostul deputat s-a evaporat.

 

“Cred că este o chestiune de timp până când Sebastian Ghiţă va fi prins. Aştept de la Poliţia Română să se implice, să aloce resurse şi să facă o prioritate din prinderea acestui inculpat. O să vedem dacă este plecat din ţară. Nu pot să comentez acum ce variante avem. Ne bazăm pe poliţiile naţionale a 190 de state. Inculpatul Sebastian Ghiţă este dat în urmărire internaţională în 190 de state din lume. Aşteptăm şi de la serviciile de informaţii dacă obţin o informaţie despre locul în care acesta se află, aşteptăm să ne anunţe”, a declarat şefa DNA într-un interviu acordat ieri la Europa FM.

Marţi seara, Kovesi a dezvăluit la un post de televiziune că poliţiştii care îl filau pe Ghiţă în seara dispariţiei au anunţat procurorul de caz abia la 16 ore de la evaporarea fostului deputat. “Respect poliţiştii, respect munca lor. Dar după acel control mi s-a spus că nu este nimeni de vină, dar Sebastian Ghiţă a dispărut. Poliţia l-a pierdut, poliţia să-l găsească. Asta este treaba poliţiştilor. Vedem seară de seară că se dau tot felul de filmuleţe la televizor. Este evident că persoane care lucrează la un trust de televiziune ţin legătura cu un fugar”, a acuzat procurorul-şef al DNA. Kovesi a mai precizat ieri că a cerut explicaţii de la Interpol în condiţiile în care poza lui Ghiţă nu apare pe site-ul instituţiei.

 

 

×
Subiecte în articol: sebastian ghita laura codruta kovesi dna