x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică La judecata PD

La judecata PD

08 Feb 2005   •   00:00

Deputatii Cozmin Gusa, Aurelian Pavelescu si Lavinia Sandru si-au anuntat ieri demisia din Biroul Permanent al PD, in care primii doi figurau ca imputerniciti nationali in urma protocolului cu Initiativa 2003, asociatia infiintata de Gusa dupa plecarea din PSD, iar Sandru, ca secretar executiv.

Potrivit lui Cozmin Gusa, acelasi gest l-ar fi facut si un al patrulea deputat, Roberta Anastase, care nu a fost prezenta ieri la sedinta Initiativei 2003. Anastase a refuzat sa demisioneze aratand ca e membru BPN ales de Consiliul National, nu de asociatia lui Gusa.

MOTIVE. Cei trei deputati au sustinut ca demisioneaza in urma pozitiilor publice exprimate de liderii PD in ultima vreme fata de ei, pentru a nu se crede ca urmaresc functii nemeritate. "Este extrem de important sa se inteleaga ca, atunci cand se face un demers politic, nu este posibil sa i se raspunda printr-o jignire sau prin persiflare", a afirmat Sandru, facand referire directa la vicepresedintele Radu Berceanu. "Nu e persoana care sa ne tina noua lectii. Abia a scapat de criteriile societatii civile cand s-au facut listele parlamentare. Nu cred ca faptul ca are mai multe milioane de dolari, cum reiese din declaratia de avere, ii confera o calitate in plus fata de noi", a spus ea.

ACUZATII. Seria de atacuri la adresa PD a continuat apoi: Gusa a aratat ca diferenta intre el Videanu si Blaga este ca ultimii au fost membri PCR si el nu, iar Sandru a acuzat voalat PD ca este totalitar, intrucat liderii acestuia i-ar fi intimidat pe semnatarii scrisorii de sustinere pentru Gusa.

Ieri, mai multi dintre acestia - primarul de Alba-Iulia, Mircea Hava, deputatul Monica Ridzi, presedintele PD Mures - s-au delimitat public de demersul gruparii Gusa. Colegiul Director al PD va analiza astazi declaratiile celor trei deputati din ultimele zile. Multe voci din PD dau ca sigura o sanctionare severa a celor trei, mergand pana la excluderea din partid. (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic