x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Legea ANI îi aduce pe parlamentari din vacanţă

Legea ANI îi aduce pe parlamentari din vacanţă

de Monica Iordache Apostol    |    05 Aug 2010   •   00:00
Legea ANI îi aduce pe parlamentari din vacanţă
Sursa foto: Marin Raica/Jurnalul Naţional

Obiecţiile Curţii Constituţionale asupra Legii de funcţionare a Agenţiei Naţionale de Integritate vor fi analizate de deputaţi la 16 august, în sesiune extraordinară, după cum a decis ieri Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor. Aleşii sunt puşi însă într-o situaţie uşor absurdă, pentru că magistraţii Curţii Constituţionale au desfiinţat întreaga Lege ANI, preşedintele Traian Băsescu a anunţat că este nevoie de un nou proiect, dar Guvernul şi parlamentarii PDL nu s-au obosit să propună vreun act normativ nou.

Ca să cârpească situaţia, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a anunţat că observaţiile Curţii Constituţionale vor fi trimise Comisiei juridice, înaintea sesiunii extraordinare, pentru a fi ajustat textul legii declarate neconstituţională. "Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis sesizarea Comisiei Juridice pentru a analiza această decizie a CCR şi a veni cu un raport care să pună în acord cu decizia Curţii Constituţionale legislaţia în privinţa funcţionării ANI", a afirmat Anastase.

Între Putere şi Opoziţie exista deja o dispută în privinţa ordinii de zi, grupul PNL solicitând suplimentarea ei cu două proiecte de lege, care se află la Comisia de buget-finanţe: propunerea legislativă privind combaterea plăţilor întârziate şi un proiect de lege pentru aprobarea unor măsuri de reducere a taxelor şi impozitelor. Anastase a declarat că parlamentarii din Comisia juridică şi cea de buget-finanţe vor începe să discute cele trei proiecte legislative, astfel încât rapoartele să fie gata până la 16 august. Comisia de muncă din Camera Deputaţilor a primit şi ea însărcinarea să termine dezbaterea asupra proiectului Legii sistemului naţional de pensii până la 1 septembrie. Şi Biroul Permanent al Senatului urmează să se întrunească, la 10 august, pentru a decide asupra convocării unei sesiuni extraordinare tot la 16 august.

Senatorii urmează să se pronunţe şi asupra legii parteneriatului public-privat. Şi PSD a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu trei ordonanţe de urgenţă, aflate în dezbaterea Senatului. Acestea vor fi propuse pentru sesiunea extraordinară a Camerei dacă vor fi dezbătute în timp util de senatori.

×
Subiecte în articol: politic