x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberal, către Vlad Voiculescu: Nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea

Liberal, către Vlad Voiculescu: Nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea

de Alice Petrescu    |    17 Mar 2021   •   11:56
Liberal, către Vlad Voiculescu: Nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea
Sursa foto: Sursa: Facebook

Deputatul PNL Gigel Știrbu îl acuză pe Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, că nu este preocupat de sistemul sanitar, ci doar „imaginea și postările de pe rețelele social-media”, asta după ce ministrul a dat vina ieri pe un funcționar pentru întârzierea plăților medicilor din centrele de vaccinare.

 

Într-o postare pe pagina sa de socializare, parlamentarul liberal susține că pentru diversele disfuncții din sistemul sanitar nu funcționarii din Ministerul Sănătății Publice sunt de vină, ci doar ministrul Voiculescu, interesat mai mult de imaginea sa publică decât de sănătatea românilor.
 

„Acest aspect, pe lângă multe altele, cum ar fi, de exemplu, atitudinea d-voastră vizavi de cele întâmplate la spitalul Matei Balș, ne demonstrează faptul că nu vă interesează sistemul sanitar românesc, ci doar imaginea și postările de pe rețelele social-media! Este grav că un înalt demnitar al României are un asemenea comportament în momentele dificile cu care se confruntă România. Cred că ar trebui să vă intereseze mai mult sistemul sanitar românesc decât postările pe rețele! În speranța că aceste cuvinte vor fi un semnal de alarmă pentru d-voastră, vă urez succes și spor la treabă, sper”, precizează liberalul.

Ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a declarat marți că de vină pentru întârzierea plăților medicilor din centrele de vaccinare este un funcționar public. Ministrul susține că a aflat abia luni despre această situație..

„Banii au fost ceruți ieri (luni - n.r.).Plățile au început să se facă. Astea nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Există o întârziere, am evaluat. Cine este de vină? Un funcționar public este de vină. Câteodată există întârzieri și luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri”, susținea ministrul Sănătății.

Premierul Florin Cîțu a criticat și el marți întârzierea „nepermisă” a plăților pentru personalul medical din centrele de vaccinare.

Ministerul Sănătății a transmis marți solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, care nu a fost plătit nicăieri în țară. Banii sunt virați începând de azi, iar restul vor fi plătiți mâine, potrivit Ministerului Sănătății.

Luni, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că niciun medic din centrele de vaccinare nu și-a primit de două luni banii pentru această activitate.

×
Subiecte în articol: gigel stirbu