x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii, bagati la guvernare

Liberalii, bagati la guvernare

21 Noi 2004   •   00:00

Presedintele executiv al PSD, Octav Cozmanca, este "optimist" ca PSD si PUR vor fi partidele chemate sa faca viitorul guvern, aratand ca din noul Executiv ar putea face parte si actuali membri PNL, idee respinsa de liderii Aliantei D.A.

GABRIELA ANTONIU, ELENA STANCIU

REVENIRE. Octav Cozmanca insista pe ideea cooptarii unor liberali la guvernare
Octav Cozmanca a declarat sambata ca rezultatele sondajelor de opinie din ultimele zile ii intaresc optimismul ca Uniunea Nationala PSD+PUR va castiga cele mai multe voturi si va fi chemata sa formeze viitorul guvern. El a precizat ca, in cazul in care nu va avea majoritate, Guvernul format de Uniunea PSD+PUR va fi sprijinit de membri PNL, dar nu de conducerea actuala a partidului.

"In PNL sunt si oameni intelepti, rationali, care nu accepta sa fie terfeliti de PD", a spus Cozmanca. El a precizat ca, daca o parte dintre parlamentarii PNL vor sustine un guvern PSD+PUR, exista posibilitatea ca unii dintre acestia sa fie nominalizati pentru functii ministeriale. Intrebat care ar fi ministerele vizate, Cozmanca a raspuns: "Daca vor veni alaturi de noi, vom vedea la timpul potrivit". El a apreciat ca respectivii parlamentari ar putea demisiona din PNL. "Probabil ca vor demisiona si vor fi parlamentari independenti", a mai spus presedintele executiv al PSD.

"DIVERSIUNE". In replica, liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a afirmat atunci ca Octav Cozmanca este un "batran politruc", care apeleaza la diversiuni pentru ca stie ca PSD va pierde alegerile, precizand ca PNL nu are nici cea mai mica intentie de a face o intelegere cu actualul partid de guvernamant. La randul sau, liderul PD Traian Basescu a declarat ca este exclusa orice alianta politica, iar in cazul in care nu vor obtine 51% din voturile exprimate la alegerile generale, Alianta D.A. va forma un "guvern minoritar". "Noi ne propunem ca obiectiv guvernarea formata doar din cele doua partide ale Aliantei. Orice asociere cu un alt partid pentru formarea majoritatii nu ar face decat sa ne afecteze programul si nu vrem sa se luam un asemenea risc. Vom guverna, daca va fi nevoie, cu guvern minoritar. Excludem PSD, PUR si PRM. Vom avea cu certitudine sustinere si nu fac un secret din faptul ca tinta noastra este UDMR, ca de altfel si parlamentari reprezentati ai minoritatilor", a explicat Basescu.

×
Subiecte în articol: politic