x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liberalii lui Ludovic Orban plănuiesc să înființeze un nou grup parlamentar

Liberalii lui Ludovic Orban plănuiesc să înființeze un nou grup parlamentar

01 Feb 2022   •   17:28
Liberalii lui Ludovic Orban plănuiesc să înființeze un nou grup parlamentar

13 deputați independenți vor să înființeze un nou grup parlamentar. Acesta se numește grupul parlamentar al deputaților independenți de „Dreapta” și este condus de Violeta Alexandru, fostul ministru al Muncii din partea PNL.

Cei 13 deputați anunță că decizia de constituire a grupului parlamentar al deputaților independenți a fost luată conform regulamentului Camerei Deputaților.

Decizia va fi prezentată plenului Camerei Deputaților la începutul sesiunii parlamentare și reprezintă actul de voință al celor 13 deputați semnatari, scrie în documentul semnat de Violeta Alexandru. Parlamentarii nu sunt membrii ai unui partid parlamentar.

„Facem precizarea că deputații semnatari, conform listei de semnături, nu dețin în prezent calitatea de membru al vreunui partid politic reprezentat în Parlament ori al vreunui partid care a candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020”, mai scrie în document.

Grupul parlamentar se va numi grupul parlamentar al deputaților independenți de „Dreapta” și este condus de Violeta Alexandru în calitate de lider, de Nicolae Giugea în calitate de vicelider și de Claudiu-Martin Chira în calitate de secretar.

Cei 13 membri ai grupului solicită să primească poziții în structura Camerei Deputaților.

„Față de cele prezentate, solicităm întreprinderea demersurilor pentru acordarea drepturilor regulamentare ce derivă din înființarea grupului parlamentar, inclusiv prin reprezentarea grupului nostru la nivelul structurilor Camerei Deputaților conform ponderii în configurația politică, începând cu sesiunea ordinară care debutează la data de 1 februarie a.c.”, au solicitat membrii grupului.

×