x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Lider PNL: Indiferent de ce ar vrea Victor Ponta, România va avea un alt prim-ministru foarte curând

Lider PNL: Indiferent de ce ar vrea Victor Ponta, România va avea un alt prim-ministru foarte curând

24 Iul 2015   •   19:09
Lider PNL: Indiferent de ce ar vrea Victor Ponta, România va avea un alt prim-ministru foarte curând

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp, susţine că România va avea "foarte curând" un nou premier, indiferent dacă Victor Ponta îşi va da demisia sau dacă va fi suspendat automat din funcţie ca urmare a trimiterii sale în judecată.

"Potrivit Constituţiei, premierul este suspendat automat din funcţie atunci când este trimis în judecată. Or, dacă vă uitaţi pe calendarul DNA, vedeţi că acest moment se apropie. Deci, oricum vom avea un alt prim-ministru foarte curând, indiferent că va fi unul interimar fiindcă Victor Ponta va prefera să fie suspendat sau că îşi va da demisia. (...) Inevitabil, indiferent de ce ar vrea Victor Ponta, România va avea un alt prim-ministru", a spus Carp, vineri, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, senatorul liberal Cristian Bodea a afirmat că PSD se pregăteşte ca, în perioada septembrie-octombrie, să iasă de la guvernare.

"PSD a decis să iasă de la guvernare pentru că nu mai poate controla pierderile de imagine provocate de problemele penale ale liderilor lor. (...) Au decis că mai bine pleacă acum, pe un vârf de apreciere din partea electoratului socialist. Vor pleca imediat ce vor fi fierte castanele pe care le pregătesc pentru liberali - rectificarea bugetară pentru umflarea primarilor PSD, Codul fiscal trecut din nou prin Parlament şi legea salarizării bugetarilor cu triplarea salariilor. Vor pleca simplu, prin demisia lui Ponta fie pe probleme grave de sănătate care necesită timp de tratament, fie pentru a se pune la dispoziţia Justiţiei. Când? Prin septembrie-octombrie", a susţinut acesta.

Totodată, Bodea a adăugat că în PSD nu a existat în mod real o bătălie internă, fiind vorba despre "o scamatorie" a premierului Victor Ponta şi a noului preşedinte interimar al PSD, Liviu Dragnea.

"Victor Ponta nu a vrut să nu iasă dl. Dragnea ca preşedinte interimar al PSD. Dacă ameninţa că demisionează din funcţia de premier, ştiau cu toţii că următoarea nominalizare de premier nu va fi a lui Liviu Dragnea, ci a lui Cătălin Predoiu pentru că dl. Oprea a spus clar că îl susţine doar pe Victor Ponta, aşa că am fi putut face foarte uşor o nouă majoritate pentru dl. Predoiu. Ştiu cu toţii în PSD asta, iar Ponta ar fi putut folosi această armă, dar nu a folosit-o pentru că dumnealui joacă o scamatorie împreună cu Liviu Dragnea. Ei sunt împreună în această scenetă, au fost înţeleşi tot timpul şi doar se prefac că au certuri. După o astfel de ceartă internă, nu ieşi de mână cu adversarul. Se termină cu sânge. Or, dl. Dragnea împreună cu dna. Rovana, cu dl. Ponta au ieşit ca fraţii", a mai spus acesta.

Nu în ultimul rând, senatorul liberal a ţinut să precizeze că PNL nu se teme de preluarea guvernării şi că are pregătite măsuri concrete pentru a implementa noul Cod fiscal.

"Toată discuţia pe Codul fiscal se poartă în jurul sustenabilităţii, a măsurilor de susţinere a acestor reduceri. De ce Ponta nu spune că are măsuri pregătite? (...) Pentru că el nu are grija asta. Acest Cod nu a fost plagiat de către Ponta din programul de guvernare PNL pentru a-l aplica el, ci pentru a-l critica ulterior din Opoziţie, chipurile că liberalii nu sunt în stare să îl implementeze. Liberalii sunt capabili să implementeze acest Cod fiscal şi să găsească şi soluţii de compensare a acestor reduceri de taxe şi măsuri pentru creşterile salariilor bugetarilor", a mai spus Cristian Bodea. AGERPRES  

×