x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderii UDMR au anunţat că nu susţin candidatul PSD la şefia Senatului

Liderii UDMR au anunţat că nu susţin candidatul PSD la şefia Senatului

03 Sep 2019   •   16:17
Liderii UDMR au anunţat că nu susţin candidatul PSD la şefia Senatului
Sursa foto: Sursa: Antena3

Liderul grupului UDMR din Senat, Cseke Attila, a afirmat că senatorii Uniunii vor lua o decizie în privinţa persoanei pe care o vor susţine la şefia forului legislativ după ce grupurile parlamentare vor depune nominalizările la Biroul permanent, însă formaţiunea sa nu va da votul candidatului propus de PSD, Teodor Meleşcanu.

"Nu susţinem acest Guvern şi suntem pregătiţi să votăm o moţiune de cenzură, drept urmare candidatul propus de PSD la şefia Senatului, în persoana lui Teodor Meleşcanu, nu va fi susţinut de UDMR. Noi credem, în continuare, că această criză guvernamentală, în care se discută despre existenţa sau nu a unei majorităţi care să susţină Guvernul, trebuie soluţionată. Una dintre soluţii este plecarea de la guvernare prin demisie, iar a doua este adoptarea unei moţiuni de cenzură înaintată de Opoziţie sau se conturează o majoritate parlamentară care susţine Guvernul Dăncilă. Aşteptăm ca formaţiunile politice interesate să depună oficial candidaturile pentru şefia Senatului şi grupul UDMR va lua o decizie - cui acordă susţinerea pentru funcţia de preşedinte, dar acesta nu va candidatul PSD", a declarat, marţi, pentru AGERPRES, Cseke Attila.

Biroul permanent al Senatului a decis, luni, după demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu de la şefia Senatului, ca alegerea noului preşedinte să se facă miercurea viitoare, urmând ca până atunci vicepreşedintele Senatului, Şerban Valeca, să exercite atribuţiile de preşedinte.

Potrivit regulamentului Senatului, presedintele Senatului este ales, prin vot secret, cu buletine de vot pe care sunt înscrise, în ordinea descrescătoare a mărimii grupului parlamentar, numele şi prenumele tuturor candidaţilor propuşi de liderii grupurilor parlamentare. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales preşedinte al Senatului candidatul care a întrunit, la primul tur de scrutin, votul majorităţii senatorilor prezenţi. AGERPRES

×
Subiecte în articol: cseke attila