x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liderul PSD Haghita: Propunerea UDMR îi dezavantajează pe români

Liderul PSD Haghita: Propunerea UDMR îi dezavantajează pe români

11 Feb 2010   •   00:00

Preşedintele PSD Harghita, deputatul Mircea Duşa, a afirmat, azi, că propunerea legislativă a UDMR privind reorganizarea regiunilor de dezvoltare îi dezavantajează pe românii din regiunea Harghita, Covasna şi Mureş, din punctul de vedere al repartizării fondurilor.



"După cum am văzut eu în lege, ei grupează pe criterii etnice judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, într-o microregiune. Acest lucru îi va afecta pe românii din zonă, care sunt minoritari, în ceea ce priveşte alocarea fondurilor. Dirijarea banilor se va face de către majoritatea maghiară, iar în Consiliul de Conducere al Regiunii nu va fi niciun român", a declarat, Mircea Duşa.

Duşa a afirmat că, în expunerea de motive prezentată de UDMR, nu există "niciun suport material, tehnic şi economic" care să justifice o nouă reorganizare a regiunilor de dezvoltare.

"Am convingerea, sper, că proiectul de lege va fi respins de Camera Deputaţilor, în condiţiile în care există şi un punct de vedere al Guvernului care nu susţine iniţiativa UDMR", a afirmat Duşa.

×
Subiecte în articol: politic