x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea, demisionar cu jumătate de normă. Rămâne coordonatorul PSD

Liviu Dragnea, demisionar cu jumătate de normă. Rămâne coordonatorul PSD

de Diana Lazăr    |    27 Mai 2015   •   22:50
Liviu Dragnea, demisionar cu jumătate de normă. Rămâne coordonatorul PSD

Membrii Comitetului Executiv al PSD nu au reuşit să-l determine pe Liviu Dragnea să renunţe la demisia din funcţia de preşedinte executiv, dar acesta se va ocupa de coordonarea activităţii partidului.

„La solicitarea tuturor membrilor Comitetului Executiv, Liviu Dragnea va fi în continuare coordonatorul programului naţional al PSD pentru 2016-2020”, a anunţat Victor Ponta. La începutul şedinţei de miercuri seara, Dragnea le-a spus colegilor săi că nu va renunţa la demisie şi că demisiile din solidaritate nu rezolvă nimic şi le-a cerut să renunţe la această intenţie. Cei anunţaseră acest lucru au fost Niculae Bădălău (Giurgiu), Dumitru Buzatu (Vaslui) şi Paul Strănescu (Olt). Pe de altă parte, Dragnea intenţionează să rămână implicat activ în elaborarea polititrei lideri judeţeni care cilor de partid. „Nu am de gând să mă evapor şi nici să fug din partid”, a spus demisionarul. Pe lângă argumentele invocate în spațiul public de președintele PSD, Victor Ponta, că dosarul Referendumului este unul politic, juriștii partidului dau și o altă interpretare sentinței ÎCCJ. “Secția penală a Înaltei Curți nu a dispus măsuri complementare pentru Liviu, nu i-au interzis să ocupe funcții politice. Atunci, de ce să fie partidul mai aspru în sancțiuni decât judecătorii?”, au declarat surse din PSD. ¬

Și-a săpat singur groapa
Pe de altă parte, există și voci în partid care consideră că demisia lui Dragnea este decizia corectă. „Nu plânge tot partidul de mila lui Dragnea. La urma urmei, el a băgat în statut prostia aia cu pierderea funcțiilor politice când noi nu eram de acord. Și-a săpat singur groapa, acuma să fie bărbat și să nu plece urechea la toți lingăii din partid”, opinează un vicepreședinte PSD.

Unii lideri PSD susțin că Dragnea nu este acuzat de fapte de corupție, ceea ce înseamnă că nu ar trebui să i se aplice rezo¬luția adoptată la Consiliul Național. „Nu sunt un fan al lui Dragnea. Dar dacă mi-am dorit vreodată eliminarea lui din conducerea partidului, am vrut-o în urma unei competiții poli¬tice, eventual la un Congres, nu așa că s-a pronunțat Curtea absolut eronat”, spune pentru Jurnalul Național un lider PSD.
 

×