x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Doresc să fac echipă cu Valeriu Zgonea ca preşedinte executiv şi cu trei-patru vicepreşedinţi din Transilvania

Liviu Dragnea: Doresc să fac echipă cu Valeriu Zgonea ca preşedinte executiv şi cu trei-patru vicepreşedinţi din Transilvania

02 Oct 2015   •   21:21
Liviu Dragnea: Doresc să fac echipă cu Valeriu Zgonea ca preşedinte executiv şi cu trei-patru vicepreşedinţi din Transilvania
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri seară, după Conferinţa judeţeană de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud, că îşi doreşte ca din viitoarea sa echipă de conducere să facă parte preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ca preşedinte executiv, dar şi "cel puţin trei-patru vicepreşedinţi din Transilvania şi din Banat".

"Am spus că îmi doresc să fac o echipă cu Valeriu Zgonea pentru funcţia de preşedinte executiv, aşa cum am avut echipă cu Victor Ponta în partid, cum am acum cu Victor Ponta prim ministru. (...) Cred că este corect, firesc şi eficient ca în noua echipă de conducere să fie cel puţin trei-patru vicepreşedinţi din Transilvania şi din Banat, oameni care să fie susţinuţi şi respectaţi în comunităţile lor, oameni care să ne ajute şi să îi ajutăm să putem găsi calea corectă de comunicare cu cetăţenii din Transilvania, care să ne ajute să înţelegem unde au fost greşelile noastre în ceea ce priveşte relaţia cu cetăţenii din Transilvania. Este foarte important", a afirmat Dragnea.

Întrebat dacă prin oferta făcută lui Vasile Dâncu, la Cluj, de a se implica mai mult în activitatea politică, îşi doreşte o reactivare a "grupului de la Cluj", Liviu Dragnea a răspuns că, în opinia sa, este nevoie de spiritul acelui grup, pentru ca PSD să obţină mai multe voturi în Transilvania.

"Nu ştiu dacă neapărat o reactivare a grupului de la Cluj, ci îmi doresc foarte mult (o reactivare - n.r.) a ceea ce a însemnat grupul de la Cluj. Este vorba despre un proiect complex al PSD, care să fie asumat pentru Transilvania, dar un proiect care să ţină cont foarte mult de latura umană şi de comunicare dintre partid şi cetăţenii din Transilvania. Pentru PSD, Transilvania este o rană deschisă şi vina este a PSD, nu e vina cetăţenilor de aici, nu e nici măcar vina organizaţiilor de aici. Este o vină comună, pentru că nu am reuşit până acum să găsim calea prin care să le arătăm acestor oameni aşa cum suntem noi în realitate. (...) Cred că spiritul grupului de la Cluj, dacă va mai putea fi reinventat de Vasile Dâncu sau de alţi colegi, ar fi important, dar nu numai", a declarat Dragnea.

Preşedintele interimar al PSD a adăugat că îşi doreşte ca printre vicepreşedinţii din Transilvania ai partidului să se numere şi liderul organizaţiei de Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, care este şi preşedinte al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud şi care vineri seară a fost ales în unanimitate în fruntea organizaţiei de către cei aproximativ 540 membri prezenţi la conferinţa de alegeri.

La conferinţa de alegeri a PSD Bistriţa-Năsăud au mai participat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, şi liderii PSD din judeţele Suceava şi Mureş.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: liviu dragnea