x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea este preşedintele interimar al PSD (UPDATE)

Liviu Dragnea este preşedintele interimar al PSD (UPDATE)

22 Iul 2015   •   18:46
Liviu Dragnea este preşedintele interimar al PSD (UPDATE)
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Liviu Dragnea a câştigat interimatul preşedinţiei PSD cu 65 de voturi, în timp ce contracandiata sa, Rovana Plumb, a obţinut 18 voturi.

Două voturi au fost anulate.

În această şedinţă, liderii PSD au stabilit şi organizarea Congresului PSD în data de 16 noiembrie anul acesta.

Liviu Dragnea, ales miercuri preşedinte interimar al PSD, a declarat, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, că a primit votul de încredere al colegilor pentru a forma o echipă care să pregătească un plan concret de acţiuni în teritoriu şi în Parlament, un program politic pe termen lung care să ajute la dezvoltarea României.

"S-a finalizat votul în CExN, colegii mei mi-au acordat un vot de încredere pentru a putea forma o echipă bună, o echipă unită, o echipă largă, care să pregătească, într-un termen foarte scurt, un plan concret de acţiuni atât în teritoriu, cât şi în Parlament şi, de asemenea, un program politic pe termen lung, care să ajute la dezvoltarea României în continuare", a spus Dragnea, după şedinţa PSD.

El a adăugat că Rovana Plumb va face parte în continuare din echipa de conducere a partidului.

"Una din principalele concluzii ale CExN de azi este că PSD este un partid unit, care poate trece şi peste crize mai mici sau mai mari, este şi motivul principal pentru care sunt aici alături de Rovana. Chiar dacă fiecare dintre noi, având acest drept, am cerut votul de încredere al colegilor, Rovana rămâne preşedinta Consiliului Naţional, un om politic cu anvergură serioasă, un ministru foarte bun, un om politic care mai are foarte multe de spus în politică şi cu care sunt convins că pot colabora foarte bine", a susţinut Dragnea.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că, după şedinţa Comitetului Executiv Naţional, partidul a ieşit întărit în jurul celui mai bun premier.

"Eu vreau întâi de toate să-l felicit pe Liviu Dragnea, pe colegul meu şi vreau să le transmit tuturor celor 700.000 de membri ai partidului, cât şi celor care ne sprijină, cea mai mare forţă politică din România, tuturor celor care astăzi se uită la noi că, după acest moment, PSD iese întărit, iese cu o echipă în jurul celui mai bun premier, Victor Ponta, care se bazează pe o alianţă la guvernare solidă. Ne vom continua programul nostru de guvernare, vom pregăti momentele electorale pentru 2016 şi, în continuare, vom face tot ceea ce este mai bine pentru români", a afirmat Plumb, la finalul şedinţei CExN.

Ştire în curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea Victor Ponta