x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea intră în cursa pentru şefia PSD - UPDATE

Liviu Dragnea intră în cursa pentru şefia PSD - UPDATE

21 Iul 2015   •   17:24
Liviu Dragnea intră în cursa pentru şefia PSD - UPDATE
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Coordonatorul politic al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că intră în cursa pentru şefia PSD la Comitetul Executiv Naţional.

"În urma discuţiilor pe care le-am avut în ultimele zile cu foarte mulţi colegi, majoritatea din Comitetul Executiv Naţional, dar şi colegi din teritoriu, am decis ca mâine (miercuri - n.r.) să cer votul de încredere al colegilor din CExN, pentru a prelua atribuţiile preşedintelui PSD în urma demisiei dlui Victor Ponta", a afirmat Liviu Dragnea.

El a adăugat că, în cazul în care colegii îi vor acorda încrederea, acest vot va fi urmat de un plan concret de acţiuni atât politice, cât şi administrative şi va urmări implicarea unor colegi din conducerea partidului într-o echipă care să aibă mai multe atribuţii efective.

"Sunt foarte mulţi colegi de-ai noştri care ocupă funcţii importante şi care pot fi folosiţi - care au experienţă şi expertiză - şi este nevoie ca, în această perioadă şi în perioada imediat următoare, toţi să-şi pună în slujba partidului atât experienţa, cât şi forţa politică. Este nevoie de o întărire a partidului, de o clarificare a acţiunilor politice din interiorul partidului şi din afară şi de coerenţă în actul de conducere", a explicat Dragnea.

Cât priveşte organizaţiile PSD care îl susţin, el a spus că nu face calcule, dar a văzut tot felul de "exit-poll-uri" şi de "agenţi electorali", ultimul fiind Elena Udrea, precum şi tot felul de "scenarii".

"De mâine trebuie să înceteze tipul acesta de acţiuni şi de atitudine, pentru că acest gen de acţiuni au fost folosite în PSD înainte ca eu şi Victor Ponta să preluăm conducerea partidului în 2010, în februarie. Nu este admisibil să vrei să ceri încrederea colegilor din propriul partid folosind instrumente şi oameni politici din afara partidului. (...) Ca şi mine, toţi doresc ca Victor Ponta să rămână prim-ministru şi să simtă că are un partid puternic şi unit care îl sprijină şi-i dă forţă, putere şi încredere să rămână în funcţia de prim-ministru şi să continue toate programele bune care au făcut ca România să aibă creştere durabilă", a afirmat Dragnea.

În opinia sa, nimeni nu poate conduce singur PSD. "Este greşit să vrei să cumulezi mai multe funcţii într-o singură mână, pentru că nu e în regulă", a punctat Dragnea.

El a spus că s-a decis să candideze pentru că are convingerea că, prin implicarea sa şi a unei echipe "serioase" de conducere, PSD poate fi stabilizat şi organizat astfel încât să aibă succes la alegerile de anul viitor. "Convingerea mea că, prin implicarea mea şi a unei echipe serioase de conducere, partidul poate fi stabilizat, poate avea un moral ridicat, îşi poate recăpăta încrederea că în perioada următoare ne putem organiza serios ca anul 2016 şi să fie unul de succes pentru noi şi va fi", a susţinut Dragnea.

Întrebat dacă s-a consultat cu Victor Ponta cu privire la candidatura sa, Dragnea a spus că premierul îi e prieten din 2010 şi îi va rămâne prieten. "Eu sunt prieten şi camarad din 2010, am fost şi rămân prietenul lui şi cu fapta şi cu gândul. Niciodată nu o să fac ceva împotriva lui Victor Ponta", a susţinut social-democratul.

Despre posibilitatea unei a treia candidaturi pentru şefia PSD, alături de a sa şi a Rovanei Plumb, Dragnea a spus că această posibilitate ar face parte dintr-o strategie greşită de campanie, dar nu crede într-o asemenea ipoteză. "Eu nu cred că cineva care este responsabil în PSD se gândeşte că în partid poţi folosi iepuri", a afirmat el.

Cât priveşte data organizării congresului partidului, Liviu Dragnea a spus că în acest sens va trebui să aibă loc o discuţie "extrem de riguroasă". "Noi la ora asta avem o hotărâre a Consiliului Naţional, oficial, atunci când Rovana Plumb a fost aleasă preşedinte al Consiliului, care stabileşte congresul partidului în noiembrie. Pentru a modifica data Congresului este nevoie de un alt Consiliu Naţional. Noi putem purta discuţii. Nu cred că mâine este un loc bun sau o atmosferă propice pentru a discuta cum e cel mai bine pentru partid", a susţinut Dragnea.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea presedinte psd