x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea le-a cerut liberalilor "mai puţină patimă" pe tema regionalizării

Liviu Dragnea le-a cerut liberalilor "mai puţină patimă" pe tema regionalizării

15 Apr 2013   •   16:46
Liviu Dragnea le-a cerut liberalilor "mai puţină patimă" pe tema regionalizării
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ministrul Administraţiei şi Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, s-a întâlnit, luni, cu parlamentarii PNL pentru a discuta despre regionalizare, arătând că le-a cerut liberalilor "mai puţină patimă" deoarece "cu aceste regiuni nu pleacă nimeni în mormânt".

Dragnea a precizat că "este prematur" să se vorbească de un număr de regiuni, menţionând că se aşteaptă terminarea analizei pe această temă.

"E prematur să vorbim de orice număr atât timp cât nu s-a finalizat analiza. Din analiză poate să iasă trei regiuni, poate să iasă 60 de regiuni, 14 regiuni. Eu le-am cerut tuturor cu mult drag şi cu foarte mult respect să fim răbdători şi să avem foarte puţină patimă, pentru că cu aceste regiuni nu pleacă nimeni în mormânt, nu le împărăţeşte nimeni. Este vorba să finalizăm un studiu care să dea pentru România un desen regional care să o ajute să se dezvolte echilibrat, iar oamenii să o ducă mai bine", a explicat Liviu Dragnea.

Dragnea a spus că el nu a pronunţat niciun număr şi că liberalii l-au întrebat despre numărul de regiuni. "Ne-au întrebat. Erau păreri despre 12, 16, 8 sau 7 (regiuni-n.r.). Am spus că numărul de regiuni va fi prezentat atunci când vom termina analiza la care lucrăm serios. Practic, într-o lună-două o să le punem pe masă şi Guvernului şi Parlamentului", a adăugat Liviu Dragnea.

El a mai spus că, în opinia sa, o conducere prin rotaţie a regiunilor s-ar putea să creeze instabilitate.

"Dacă vom realiza regiuni şi sper să înfiinţăm regiuni, vreau să înfiinţăm nişte structuri administrative care să aibă totuşi posibilitatea să se întărească şi să fie stabile. O conducere prin rotaţie, în opinia mea, s-ar putea să creeze instabilitate. Poate opinia mea este o opinie greşită şi vom vedea în perioada următoare care va fi soluţia", a menţionat Dragnea.

El a precizat că liberalii i-au pus întrebări referitoare la regionalizare şi majoritatea a fost mulţumită de răspunsurile oferite.

"Au fost întrebări legate de regionalizare, mi-a plăcut foarte mult discuţia, a arătat că sunt oameni interesaţi de procesul de regionalizare, se doreşte înfiinţarea regiunilor", a adăugat Liviu Dragnea. El a arătat că liberalii l-au întrebat şi despre programul de investiţii al ministerului.

×
Subiecte în articol: regionalizare liviu dragnea liberali