x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Dragnea: Trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva în conducerea partidului

Liviu Dragnea: Trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva în conducerea partidului

15 Iul 2015   •   20:46
Liviu Dragnea: Trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva în conducerea partidului
Sursa foto: Foto: Oana Pavelescu

PSD este un partid care nu merită ca la vârful său să existe dispute mici pe nişte funcţii relativ trecătoare, a declarat, miercuri, Liviu Dragnea, la ieşirea de la şedinţa BPN.

''În ceea ce priveşte funcţia de coordonator politic, sincer, nu am luat-o de la librărie. (...) În ziua în care mi-am prezentat demisia, CExN a hotărât şi eu am acceptat să gestionez anumite atribuţiuni'', a spus Dragnea.

Întrebat dacă este nevoie de un congres al partidului, el a explicat că în cadrul discuţiilor au fost argumente pro şi contra şi a adăugat că, în opinia sa, nu ar fi nevoie.

''În momentul ăsta nu, dar astăzi s-au spus mai multe lucruri cu argumente şi contraargumente. Sunt două variante - un congres în toamnă şi un congres după alegerile parlamentare din 2016, undeva la începutul lui 2017. Aceste variante vor fi discutate, sper eu, miercuri, la Comitetul Executiv Naţional, când se va decide şi cine va gestiona conducerea interimară a PSD. (...) Eu tot sper că PSD a rămas un partid viu, în care ai dreptul la opinie. (...) CEx nu poate valida, CEx decide sau nu pe una sau mai multe candidaturi'', a susţinut Dragnea.

Întrebat dacă o va sprijini pe Rovana Plumb pentru ocuparea funcţiei, coordonatorul politic al social-democraţilor a replicat: ''Trebuie să mă gândesc serios dacă mai garantez pentru cineva în conducerea partidului. Şi asta trebuie să mă gândesc zilele astea. Am avut nenumărate discuţii (...) cu enorm de mulţi colegi. (...) Iau în calcul un singur lucru, să mă gândesc la ce au spus unii colegi. Să mă hotărăsc ce vreau să fac eu în ceea ce priveşte conducerea partidului şi promisiunea pe care am făcut-o în BPN şi o să o fac şi acum este că o să mă gândesc serios. (...) Am speranţa că miercuri toate minţile luminate din partid (...) vor reuşi să înţeleagă că avem capacitatea de a face ceva pentru această ţară aşa cum a şi făcut PSD şi aşa cum a făcut şi Victor Ponta ca premier până acum şi sper că o să facă şi în continuare, sper că o să găsească puterea să rămână prim-ministru'', a mai spus Dragnea.

×
Subiecte în articol: liviu dragnea rovana plumb presedinte psd