x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Liviu Pop: Îi solicit Alinei Gorghiu să spună care este poziţia PNL faţă de cazul de la CJ Arad

Liviu Pop: Îi solicit Alinei Gorghiu să spună care este poziţia PNL faţă de cazul de la CJ Arad

26 Iul 2015   •   10:04
Liviu Pop: Îi solicit Alinei Gorghiu să spună care este poziţia PNL faţă de cazul de la CJ Arad

Senatorul PSD Liviu Pop, ministru delegat pentru dialog social, îi solicită co-preşedintelui PNL Alina Gorghiu să exprime public poziţia liberalilor cu privire la ancheta DNA în cazul conducerii CJ Arad şi să ceară scuze arădenilor pentru că au fost conduşi de "un asemenea preşedinte la Consiliul Judeţean, precum Nicolae Ioţcu, un lider al PNL prins în flagrant primind mită".

"Aşa cum ne-a obişnuit de ceva vreme, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu se ascunde atunci când trebuie să îşi asume 'bubele negre' din partid. (...) Ghidându-se după principiul 'tăcerea e de aur', domnişoara Gorghiu speră să salveze ce se mai poate din imaginea PNL-ului, şifonată serios de scandalurile de corupţie în care sunt implicaţi unii dintre membrii formaţiunii. Şi pentru că tăcerea nu poate fi în acest caz decât una complice, îi solicit domnişoarei Gorghiu să ne spună care este poziţia PNL vis-a-vis de ceea ce s-a întâmplat la CJ Arad, dacă are cunoştinţe şi despre alţi aleşi ai PNL care fac astfel de fapte, să le dezvăluie numele, pentru că nu putem cheltui bani publici în acest mod (...)", afirmă senatorul PSD într-un comunicat transmis, sâmbătă, AGERPRES.

La rândul său, Dorel Căprar, preşedintele PSD Arad, afirmă, într-un comunicat remis sâmbătă presei, că organizaţia pe care o conduce "a atras atenţia în repetate rânduri, cu exemple şi argumente, asupra unor suspiciuni grave de corupţie în administraţia locală controlată de PDL, redenumit PNL, la Consiliul Judeţean Arad, Primăria Arad şi în alte administraţii locale".

"Nu vreau să comentez drama personală a unui om, fie el şi adversar politic, pe care l-am criticat în numeroase situaţii şi căruia i-am cerut recent demisia. Nicolae Ioţcu beneficiază la dreptul de apărare şi prezumţia de nevinovăţie, însă vreau să trag un nou semnal de alarmă asupra unui sistem profund corupt conceput de PDL, rebotezat PNL, care trăieşte pe spatele unei populaţii sărace. Dacă acuzaţiile de luare de mită se confirmă şi în măsura în care se vor prezenta date concludente, credem că PNL Arad trebuie să îşi asume pe deplin responsabilitatea şi să facă un mare pas în spate.(...)", afirmă liderul PSD Arad.

Căprar îşi exprimă, totodată, speranţa că "instituţiile abilitate vor verifica foarte atent şi activitatea Primăriei Arad, unde sunt numeroase semne de întrebare asupra corectitudinii alocării banilor publici şi a modului în care se fac achiziţiile publice". 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu liviu pop