x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică VIDEO. Lucian Bode: Până la sfârșitul anului sunt convins că vom da ordine de începere pentru încă 60 de kilometri de autostrăzi și drum expres

VIDEO. Lucian Bode: Până la sfârșitul anului sunt convins că vom da ordine de începere pentru încă 60 de kilometri de autostrăzi și drum expres

18 Aug 2020   •   12:47
VIDEO. Lucian Bode: Până la sfârșitul anului sunt convins că vom da ordine de începere pentru încă 60 de kilometri de autostrăzi și drum expres

Ministerul Transporturilor va emite, până la sfârșitul anului, ordine de începere a lucrărilor pentru încă 60 de kilometri de autostrăzi, drum expres și variante ocolitoare, a declarat ministrul Lucian Bode, la deschiderea oficială a lucrărilor pentru Autostrada de Centură București, Lotul 2, Vidra-Bragadiru.

„În cele peste nouă luni de mandat, am reuşit să dăm ordinul de începere pentru peste 100 de kilometri de autostrăzi, drum expres, variante ocolitoare în România, din cei aproximativ 250 de kilometri pe cât se lucrează astăzi în România. Până la sfârşitul anului sunt convins că vom reuşi să dăm ordine de începere pentru încă 60 de kilometri de autostrăzi şi drum expres şi aici mă refer în special la A0 Sud, Autostrada de Sud a Bucureştiului, cu 52 de kilometri şi la tronsonul 2 din sectorul 1 al Drumului Expres Craiova Piteşti", a declarat ministrul Transporturilor.

De asemenea, Bode a afirmat că toate șantierele de infrastructură au fost deschise în perioada pandemiei.

„În cele peste nouă luni de mandat, Guvernul Orban a acţionat pe trei direcţii principale, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport: în primul rând ne-am propus să menţinem toate şantierele deschise. Acest lucru, într-o perioadă dificilă, de pandemie, l-am reuşit cu sacrificii mari din partea tuturor celor implicaţi, a beneficiarilor şi a antreprenorilor. De asemenea, ne-am propus să deschidem noi şantiere, prin emiterea ordinelor de începere a lucrărilor, aşa cum facem astăzi, prin semnarea de contracte de proiectare şi execuţie şi prin semnarea de contracte de realizare a documentaţiilor", a mai spus acesta.

Stadiul în care se află lucrările pe Centura de Sud a Bucureștiului

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a înmânat, marți, ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul Vidra – Bragadiru al Centurii de Sud a Bucureștiului.

Loturile 1 și 2 din Autostrada de Centură București Sud vor fi efectuate de constructorul turc Alsim Alarko. De asemenea, acestea au început cu două luni mai târziu față de termenul estimat inițial de Lucian Bode.

În ceea ce privește lotul 3, acesta a fost câștigat de către grecii de la Aktor.

„Pe scurt, autostrada de sud, Centura de Sud a Municipiului București, cu cele trei loturi, 52 de kilometri, telegrafic se prezintă în felul următor: Lotul 1 – 16,9 kilometri, suntem în termenii contractuali pentru realizarea proiectului tehnic, până la sfârșitul lunii septembrie vom primi proiectul tehnic, estimăm că vom da ordinul de începere pentru cei 16,9 kilometri pe data de 5 octombrie. În orice caz, în prima parte a lunii octombrie. Lotul 2, cu cei 16,3 kilometri unde suntem astăzi: proiectul tehnic este finalizat pentru întreg tronsonul, avem hotărârea de Guvern privind exproprierile emisă pe 14 august. Lotul 3, cu cei 17,9 kilometri: aici, cum spuneam, din păcate termenul dse depunere a proiectului tehnic a expirat, motiv pentru care antreprenorul a fost deja penalizat, sper să-și revină și să reintre în ritmul normal pe care Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere îl impune”, a spus Lucian Bode.

În ceea ce privește valoare lucrărilor de construire pentru Autostrada de Centură București, sectorul de pe raza localității Vidra, acestea se ridică la 59,95 milioane de lei, fără TVA.

Data de execuție a lucrărilor este de 30 de leuni, de la data începerii efective a lucrărilor.

×