x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, atac la Cîțu: Fraților, ce facem cu guvernarea? Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare

Ludovic Orban, atac la Cîțu: Fraților, ce facem cu guvernarea? Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare

25 Sep 2021   •   14:06
Ludovic Orban, atac la Cîțu: Fraților, ce facem cu guvernarea? Niciodată nu a existat un premier cu o cotă de neîncredere atât de mare
Sursa foto: Foto Lucian Alecu

Ludovic Orban spune că niciodată nu a existat o cotă de neîncredere atât de mare pentru un premier sau un Guvern, așa cum este Guvernul Cîțu. Orban promite să are soluții la criza politică.

„Fraților, ce facem cu guvernarea? Realitatea este în momentul de față că suntem într-o ecuație aproape imposibilă. Atâta timp cât niște parteneri care au fost cu noi în coaliție s-au retras din coaliție și au spus că au o singură condiție pentru a reveni în coaliție stau și mă întreb cum vom îndeplini această condiție”, a spus Ludovic Orban.

El spune că PNL va apăra Guvernul în Parlament la moțiunea de cenzură, dar se întreabă cu cine va face PNL majoritate parlamentară, dacă USR PLUS a condiționat revenirea la guvernare de plecarea lui Florin Cîțu.
Orban denunță „aranjamente pe sub masă” cu PSD.

„Credeți că există vreun liberal cub capul pe umeri care să fie de acord cu a bate palma cu PSD, cu refacerea USL-ului, cu compromiterea PNL într-o combinație pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu! Iar dacă există cineva să o spună deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut. Și dacă cineva își imaginează că cineva își imaginează că Guvernul minoritar va putea rezista cu sprijin în parlament înseamnă că naiv și că nu cunoaște PSD”, a spus Orban.

Acesta spune că soluția este ca el să fie ales președinte PNL.

„Va fi ales cel care a provocat criza în loc să fie ales cel care are soluția la criză?”, întreabă Orban, care spune despre el că este respectat de parteneri și are capacitatea de a reface majoritatea parlamentară și de a genera un guvern de 4 ani pentru România, condus de un premier al PNL.

„Nu pot să nu mă refer la adevăruri care sunt relevate în sondajele de opinie, dar pe care le simțiți fiecare dintre dumneavoastră. Am ajuns să îmi fie din ce în ce mai greu să ies pe stradă să vorbesc cu oamenii, că mi se bate obrazul și sunt întrebat ce faceți cu România. V-am votat pentru că ne-ați promis 4 ani de stabilitate, de investiție, de construcție, de dezvoltare și ce criză politică și vă rupeți oasele între voi. Să fim foarte limpezi: astăzi nu avem un premier și un guvern cu care să ne putem mândri. Niciodată nu a existat un premier sau un guvern care să aibă o cotă de încredere așa de joasă și știți foarte bine că la ora actuală în România cota de neîncredere este atât de mare încât fiecare dintre noi trebuie să suportăm de la cetățeni reproșuri și cuvinte grele”, a mai spus Ludovic Orban.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban florin citu