x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban, cele mai importante declaraţii la ieşirea din sediul DNA

Ludovic Orban, cele mai importante declaraţii la ieşirea din sediul DNA

11 Apr 2016   •   17:18
 Ludovic Orban, cele mai importante declaraţii la ieşirea din sediul DNA

Ludovic Orban a declarat luni, la ieşirea din sediul DNA, că a fost pus sub control judiciar într-un dosar privind primirea de foloase necuvenite, caz legat de ceva petrecut de curând. „Nu pot să furnizez informaţii din dosar, ca atare permiteţi-mi să vă aduc la cunoştinţă numai ceea ce am convenit că pot să vă aduc la cunoştinţă, împreună cu procurorul”, a arătat Orban.

Apoi, a precizat că îşi retrage candidatura la Primăria Capitalei şi demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte PNL şi vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor.

Citeşte şi Lovitură pentru PNL! Ludovic Orban se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. E inculpat într-un dosar de corupţie

”Eu nu mă joc cu viaţa politică şi cu activitatea publică. Atât timp cât sunt implicat într-un proces de natură penală, nu pot să mă prezint în faţa cetăţenilor să le cer votul”, a afirmat Ludovic Orban.

El a spus că PNL a susţinut permanent lupta anticorupţie şi toate solicitările făcute de DNA şi că nu va face nicio excepţie nici în acest caz.

Citeşte şi Motivul pentru care Ludovic Orban a renunţat la cursa pentru Primăria Capitalei. Vezi ce spune DNA-ul despre dosarul în care e implicat

"După cum bine ştiţi, PNL a susţinut permanent lupta împotriva corupţiei, a susţinut permanent, în toate ocaziile, în Parlament şi în alte situaţii, solicitările formulate de DNA, solicitările formulate de justiţie şi nu vom face nicio excepţie în acest caz. Atâta timp cât a început urmărirea pernală împotriva mea, atâta timp cât s-a dispus măsura controlului judiciar împotriva mea, îmi retrag candatura de la funcţia de primar general din partea PNL”, a spus Orban la ieşirea de la DNA, unde a stat aproape două ore.

În privinţa funcţiei de prim-vicepreşedinte al PNL, Ludovic Orban a spus: ”Nu mă suspend sau autosuspend, pur şi simplu îmi dau demisia”.

Citeşte şi  Ludovic Orban, întrebat dacă se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei. Răspunsul politicianului


Ludovic Orban a mai spus că este "afectat sufleteşte" şi că se simte "într-un fel nedreptăţit", dar nu pune sub nicio formă la îndoială "toate procedurile şi activitatea DNA" în acest dosar.


Întrebat dacă i-a dezamăgit pe Alina Gorghiu sau preşedintele Klaus Iohannis, Orban a spus: ”Deocamdată, nu am dezamăgit pe nimeni”.

Sursa: News.ro

 

 

×
Subiecte în articol: ludovic orban dna primaria capitalei