x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban exclude varianta unui premier USR PLUS

Ludovic Orban exclude varianta unui premier USR PLUS

12 Sep 2021   •   15:27
Ludovic Orban exclude varianta unui premier USR PLUS

Nu există varianta unui nou premier din partea USR PLUS în viziunea președintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta a amintit că există un acord de coaliție. 

"Nu există această ipoteză", a precizat Orban, la ședința Colegiului Director Județean Iași.

El a explicat că "Refacerea coaliţiei se face pe baza acordului existent, eventual se pot completa anumite lucruri care nu au funcţionat. Ştiţi cum e, importanţi sunt oamenii care pun în practică regulile convenite, indiferent că ele sunt legi, hotărâri, acorduri, statute, şi aşa mai departe. Dacă oamenii sunt oneşti şi respectă regulile, lucrurile funcţionează. Despre asta este vorba: despre încredere reciprocă, despre comunicare, de respectul faţă de ceilalţi parteneri în cadrul guvernării, şi până la urmă de respectarea planului comun care este în planul de guvernare care a fost prezentat în faţa Parlamentului României şi votat".

Afirmația acestuia vine după declarația lui Dacian Cioloș, care a spus că USR PLUS ar trebui să propună viitorul premier pentru a se asigura că vor fi făcute reformele promise. Totodată, el a punctat că nu mai vrea ca "USR PLUS să fie în umbra PNL".

În acest context, Ludovic Orban îl contracarează pe Cioloș povestind cum ar fi vrut să preia conducerea PNL.

"După ce am preluat conducerea partidului ne-a mai apărut un partid competitor: partidul format de cel care a fost pus premier de preşedinte şi pe care noi l-am susţinut ca şi candidat la funcţia de prim-ministru. Gândiţi-vă în ce problemă de competitivitate am fost puşi noi în momentul în care cel pe care l-am susţinut ca şi premier în campania din 2016 s-a hotărât să facă un partid. E adevărat, după ce avusese o tentativă să ajungă preşedinte la Partidul Naţional Liberal, în care şi-a dat seama că nu are nicio şansă în urma unei discuţii pe care a avut-o cu mine. Culmea e, vă daţi seama, cum puteam eu să-l atac pe Cioloş sau colegii din PNL, atâta timp cât noi am defilat cu el pentru candidatura la funcţia de prim-ministru. O dificultate extremă", arătat acesta.

×
Subiecte în articol: pnl ludovic orban usr plus