x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Există o singură soluție politică onorabilă. Refacerea coaliției de guvernare

Ludovic Orban: Există o singură soluție politică onorabilă. Refacerea coaliției de guvernare

08 Sep 2021   •   12:59
Ludovic Orban: Există o singură soluție politică onorabilă. Refacerea coaliției de guvernare

Președintele PNL, Ludovic Orban, declară că există o singură soluție politică „onorabilă” pentru România și PNL, respectiv refacerea coaliției de guvernare. Plenul reunit al Parlamentului convocat de Orban și Dragu nu are ordinea de zi stabilită, afirmă liderul liberal.

Ludovic Orban a declarat miercuri că PNL a promis în campania electorală 4 ani de pace și stabilitate, în care să se facă reformă.

„Trebuie să ne reîntoarcem la ce am promis românilor. Azi românii se uită la noi și nu înțeleg de ce a apărut această criză politică, de ce problemele cu care se confruntă nu sunt rezolvate așa cum se așteaptă”, spune Orban.

Printre probleme Orban a menționat valul de scumpiri în sectorul energiei, la alimente și materiale de contrucții, creșterea inflației și intrarea în valul 4 al pandemiei.

„Fac apel catre toți liderii politici să analizeze situația în care ne găsim și să se implice pentru rezolvarea cât mai rapidă a crizei. Din punctul meu de vedere există o singura soluție politică onorabilă pentru România și PNL: refacearea coaliției de guvernare care s-a constituit după alegeri”, a susținut liderul PNL.

Acesta a menționat ca soluții și programul de guvernare „la nivelul provocărilor” și menținerea PNL în poziția de principal partid de guvernământ.

În ce privește convocarea plenului reunit al Parlamentului, Orban a spus că așa era legal.

„Convocarea nu cuprinde ordinea de zi, nu este în regulament stabilirea ordinii de zi atunci când se convoacă. Pentru stabilirea ordinii de zi vom convoca Birourile Permanente Reunite, care au acest atribut. Este o obligație constituțională a președintilor celor două camere de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituției”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban și Anca Dragu au convocat pentru joi după-amiază plenul reunit al Parlamentului. Cei doi au invocat decizii ale CCR pentru a trimite moțiunea la dezbaterea și votul parlamentarilor.

Mediafax

×
Subiecte în articol: ludovic orban