x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Fiecare filială PNL va avea obiectiv procentual şi numeric la alegerile europarlamentare

Ludovic Orban: Fiecare filială PNL va avea obiectiv procentual şi numeric la alegerile europarlamentare

22 Mar 2019   •   13:21
Ludovic Orban: Fiecare filială PNL va avea obiectiv procentual şi numeric la alegerile europarlamentare

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, la Bacău, în cadrul unei conferinţe de presă, că va purta discuţii cu fiecare preşedinte a filialelor judeţene PNL pentru a stabili obiectivele pentru alegerile europarlamentare.

Orban a precizat că fiecare filială va avea un obiectiv atât procentual cât şi numeric.

"Cu fiecare preşedinte de filială voi avea o discuţie personală în care vom face o analiză a potenţialului de vot real care există pentru PNL şi împreună vom conveni asupra unui obiectiv. Obiectivul va fi stabilit atât procentual cât şi ca număr de voturi. Obiectivul meu este să câştigăm alegerile prezidenţiale, locale, parlamentare şi sunt convins că este foarte posibil să câştigăm şi alegerile europarlamentare", a afirmat Ludovic Orban.

Întrebat de ce PNL nu are candidaţi din regiunea de nord-est pe locuri eligibile, Ludovic Orban a precizat că stabilirea candidaţilor s-a făcut conform criteriilor stabilite de Consiliul Naţional al partidului şi nu după zone.

"Parlamentarii care reprezintă România în Parlamentul European nu reprezintă nici o regiune istorică, ei reprezintă România în integralitatea sa. La alegerile pentru Parlamentul European, fiecare partid prezintă o listă naţională. Lista naţională este concepută aşa pentru că toţi parlamentarii care sunt aleşi din partea fiecărui partid reprezintă România şi pe fiecare cetăţean român. Fiecare judeţ mi-a cerut un candidat, nu se poate să ai. România are 33 de europarlamentari. Aceştia 33, cel puţin din punctul meu de vedere, nu i-am selectat nici după zona de provenienţă, ci i-am judecat după criterii care au fost votate prin hotărârea Consiliului Naţional: experienţa politică, experienţa administrativă, experienţa în relaţii internaţionale, competenţa certă şi dovedită într-un domeniu, criterii care ţin de activitatea individuală în PNL", a explicat liderul PNL.

Ludovic Orban s-a aflat vineri în municipiul Bacău pentru a se întâlni cu reprezentanţii filialei în perspectiva alegerilor europarlamentare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: ludovic orban