x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Încă o aberație a guvernării actuale, impozitul pe bacșiș

Orban: Încă o aberație a guvernării actuale, impozitul pe bacșiș

de Redacția Jurnalul    |    13 Dec 2022   •   21:00
Orban: Încă o aberație a guvernării actuale, impozitul pe bacșiș
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost lider liberal, declară că impozitarea bacșișului este „încă o aberație a guvernării actuale”: „Inventivitatea actualei coaliții în găsi noi forme de a lua bani de la cei care muncesc este nemărginită”.

„Încă o aberație a guvernării actuale: impozitul pe bacșiș! În 2015, premierul PSD Victor Ponta a încercat să introducă impozitul pe bacșiș. Ca urmare a reacției energice a opiniei publice, care a taxat absurdul, ridicolul acestui impozit, guvernul PSD a renunțat și Ponta a recunoscut că a greșit. Din păcate, astăzi (marți - n.r.) PSD a reușit să impună acest nou impozit. într-o . Peneliștii au votat cot la cot cu tovarășii lor impozitul pe bacșiș, deși au promis în campanie că nu vor crește nicio taxă, niciun impozit și nicio contribuție și că nu vor introduce niciun impozit nou, nicio taxă nouă și nicio contribuție nouă. În 2015, peneliștii s-au opus vehement la încercarea psd de a impune acest nou impozit. Deși am luat cuvântul și le-am bătut obrazul, astăzi mai aveau puțin și își aplaudau noua lor ”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

Supraimpozitarea contractelor part-time, taxa pe soare, impozitul pe bacșiș arată, în opinia lui Orban, că „inventivitatea actualei coaliții în găsi noi forme de a lua bani de la cei care muncesc este nemărginită”.

Deputații au aprobat, marți, legea care reglementează definirea bacşişului în vederea evidenţierii acestei sume pe bonul fiscal. Bacșișul va fi de maxim 15% din valoarea consumaţiei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ludovic orban bacșiș impozit