x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022

08 Feb 2021   •   15:11
Ludovic Orban: Pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2022
Sursa foto: Lucian Alecu

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, după ședința coaliției de guvernare, că punctul de pensie va crește de la 1 ianuarie 2022.

„S-au discutat liniile mari ale construcției bugetare și am discutat și anumite măsuri pentru restrângerea cheltuielilor. Trebuie să fim foarte corecți. Atât Comisia Europeană, cât și agențiile de rating urmăresc nu numai atingerea deficitului pe care l-am negociat, ci și evoluția deficitului structural, adică evoluția cheltuielilor pe termen lung.

Am discutat să se facă o analiză amplă a tuturor tipurilor de sporuri, dar nu am luat o decizie deocamdată.

Există o decizie legată de sporul de 30% care a fost acordat prefecturilor, și care nu se va mai plăti odată cu adoptarea Legii bugetului.

Există o decizie luată privitoare la pensii. Pensiile vor crește de la data de 1 ianuarie 2022.”, a declarat președintele PNL.

Orban a mai precizat că la baza creșterii punctului de pensie stă formula care a existat în legea 263 și anume compensarea în proporție de 100% a pierderii puterii de cumpărare ca urmare a inflației, și de asemenea creșterea puterii de cumpărare prin creșterea punctului de pensie cu 50% din creșterea salariului mediu brut pe economie.

×
Subiecte în articol: ludovic orban pensii