x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Prestațiile premierului Cîțu din ultimele săptămâni mi-au crescut șansele

Ludovic Orban: Prestațiile premierului Cîțu din ultimele săptămâni mi-au crescut șansele

09 Sep 2021   •   12:10
Ludovic Orban: Prestațiile premierului Cîțu din ultimele săptămâni mi-au crescut șansele

Prestația din ultimele patru-cinci săptămâni a lui Florin Cîțu au crescut semnificativ șansele lui Ludovic Orban de a fi ales din nou președinte PNL, spune acesta: „Cine și-ar fi imaginat că, fără acordul meu, premierul Cîțu aruncă în aer coaliția și declanșează o criză politică gravă?”.

„Toată strategia mea de campania nu a fost determinată de vreo speranță că Florin Cîțu nu va mai fi premier la data de 25 septembrie. Cine să-și fi imaginat că premierul Cîțu, fără acordul meu, aruncă în aer coaliția și că declanșează o criză politică gravă și o criză guvernamentală și că vom ajunge la astfel de situații în care un partener depune moțiune de cenzură? Nu aveam de unde ști”, spune Ludovic Orban.

El apreciază că votul de la Congres nu depinde de faptul că Florin Cîțu este în funcție sau este demis.

„Votul depinde de ce modul în care colegii mei și cei 5.000 de delegați vor evalua cei doi candidați. Cred că mai degrabă prestațiile contracandidatului meu din ultimele patru-cinci săptămâni mi-au crescut semnificativ șansele de a fi ales președinte PNL. Pentru mine nu e important dacă la momentul congresului Florin Cîțu este sau nu este premier”, adaugă Orban.

Referitor la percepția publică a refacerii USL, alianța dintre PSD și PNL, el spune că nu va accepta niciodată, în calitate de lider PNL, nicio înțelegere „nici pe față, nici sub masă” cu social-democrații.

Totodată, el a lansat critici față de liberalii care au votat amânarea dezbaterii și citirii moțiunii de cenzură până după pronunțarea deciziei CCR.

„Nu îi înțeleg pe colegii care au votat azi. (...) Cei care au votat azi până la calendrele grecești au făcut-o pe propria răspundere și din punctul meu de vedere răspunderea aparține individual. (...) Toți cei care au votat, au votat neținând cont de jurisprudența CCR”, afirmă Orban.

Ludovic Orban spune că își va delega atribuțiile de președinte al Camerei Deputaților pntru ședința Parlamentului de joi, deoarece are în program activități politice.

Mediafax

×
Subiecte în articol: florin citu ludovic orban pnl