x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban: Primul pilon al reconstrucției economice este cel al investițiilor publice

Ludovic Orban: Primul pilon al reconstrucției economice este cel al investițiilor publice

12 Mai 2020   •   11:17
Ludovic Orban: Primul pilon al reconstrucției economice este cel al investițiilor publice
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Primul pilon al reconstrucției economice ar urma să fie este cel al investițiilor publice în infrastructura de transport, energetică, în sănătate, educație, comunicații și agricultură, a declarat, marți, premierul Ludovic Orban, în cadrul reuniunii Consiliului Național Tripartit.

"Lucrăm la un plan de măsuri economice şi sociale. Acest plan va cuprinde mai multe categorii de măsuri. Primul pilon al reconstrucţiei economice pe care-l gândim este pilonul investiţiilor publice. Aici, încercăm să mobilizăm toate resursele pentru a asigura finanţare pentru marile obiective de infrastructură de transport, de infrastructură energetică, de infrastructură în domeniul sănătăţii, educaţiei, în domeniul comunicaţiilor şi în domeniul agriculturii", a declarat șeful Executivului.

De asemenea, premierul Orban a afirmat că va fi necesară identificarea resurselor financiare pentru susținerea unor astfel de investiții.

"Oricât de bune intenţii am avea, nu putem să aplicăm decât acele măsuri pentru care avem resursele necesare şi aici inventariem toate resursele necesare pe care le avem la dispoziţie în afara veniturilor pe care le înregistrează bugetul de stat. Inventarierea acestor venituri este extrem de importantă, pentru că noi va trebui să dimensionăm acest program şi, mai ales, toate măsurile pe care le vom adopta în funcţie de resursele financiare de care dispunem efectiv, resurse care să fie mobilizabile în mod realist, pentru că, altfel, dacă iniţiem măsuri pentru care nu avem sprijin financiar, riscăm să provocăm un rău mai mare în economie", a mai precizat Ludovic Orban.

×
Subiecte în articol: ludovic orban reconstructie economica