x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ludovic Orban spune cine este vinovat de actuala criză politică

Ludovic Orban spune cine este vinovat de actuala criză politică

20 Oct 2021   •   13:57
Ludovic Orban spune cine este vinovat de actuala criză politică

După ce guvernul Cioloș a fost respins în Parlament, Ludovic Orban spune că vinovatul principal pentru această criză este președintele Klaus Iohannis. Fostul președinte al PNL cere demisia lui Cîțu: „Ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba”.

„Vinovatul principal pentru această criză este Klaus Iohannis. Ambiția bolnavă de a controla numirea procurorilor și ambiția de neînțeles de a impune cu forța la conducerea PNL un om care nu beneficiază de încredere, care a provocat criza, un om care nu mai avea nicio șansă de a fi învestit ca prim-ministru sunt cauzele care au dus la această criză”, spune Ludovic Orban.

El i-a cerut public lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

„Florin Cîțu a demonstrat că nu era nicio urmă de responsabilitate, că a executat orbește toate ordinele primite fără să țină cont de consecițe, iar azi Florin Cîțu este o frână evidentă în calea oricăror negocieri în care poate fi implicat PNL. Odată cu Cîțu ar trebui să plece acasă și toți cei care l-au susținut. Sigur că azi ar fi foarte potrivit să cer și demisia președintelui Iohannis, dar nu o s-o fac, că știu că o s-o fac degeaba. Îl somez, în schimb, public, să-și aducă aminte că e președintele României, să renunțe la răfuielile politice meschine, la ambiția bolnavă de a-și impune o voință contrară intereselor fundamentale ale României, să înceteze să mai impună decizii PNL”, adaugă Orban.

El îi cere președintelui să înceapă consultările cu liderii partidelor parlamentare „nu peste o săptămână”, ci miercuri seara.

×
Subiecte în articol: ludovic oban